marți, 24 iunie 2014

LIMBAJUL TRUPULUI

Limbajul controlat al trupului

E-mail
seductia211.jpgCare este comportamentul unei femei care sugereaza unui barbat ca-l place sau dimpotriva, ca nu-l place? Aceasta a fost intrebarea pe care un grup de cercetatori a adresat-o studentilor de la Universitatea din Illinois – Urbana.

Comportamentul cotat de studenti ca "cel mai calduros", era caracterizat prin:
* Zambete frecvente
* O fata fericita
* Privirea lunecand pe trupul barbatului de la cap pana la picioare
* Privirea atintita in adancul ochilor
* Miscari de apropiere
* Atingeri ale mainilor
* Asezarea fata in fata.

Comportamentul "cel mai rece" includea:
* O privire rece
* Fixarea tavanului cu privirea
* Zambetul ironic
* Curatatul unghiilor
* Incruntarea
* Fumatul tigarilor una dupa cealalta
* Indepartarea de partener
* Cascatul.

Cand o femeie devine constienta de elementele din comportamentul ei fata de un barbat si-l poate respinge daca doreste, nu-i ramane decat sa schimbe tehnica, ca sa-l atraga pe cel care o intereseaza. Femeile cu functii de raspundere invata sa-si controleze limbajul trupului astfel incat sa poata incuraja sau descuraja partenerii de discutii.

Expertii in materie de hartuire sexuala au pentru femei o serie de sfaturi referitoare la modul in care pot evita avansurile nedorite. Multe femei se plang ca la serviciu nu sunt luate in serios si incearca, prin comportament si imbracaminte, sa evite incidentele care se intalnesc peste tot unde interactioneaza persoane de sex opus. In zilele noastre, interesul sexual se manifesta si la locul de munca; exista femei care doresc sa flirteze, sau chiar mai mult, si in timpul serviciului. O femeie facea urmatoarea remarca: "In zilele noastre, cand jumatate din populatie este constituita din necasatoriti sau divortati si toata lumea lucreaza – cautand si dorind companie - serviciul a ajuns locul principal de intalnire, de a face cunostinta."

Iata ce se recomanda intr-o carte femeilor care doresc sa evite neplacerile la serviciu. De asemenea, va rog sa observati ce se intampla atunci cand inversam regula:
1.
* Folositi un anumit gen de imbracaminte. Purtati un taior clasic sau un costum alcatuit din fusta si bluza de culoare contrastanta. Fiti serioasa, asezata, nesarata.
* Regula contrara: Cand o femeie doreste sa atraga atentia barbatilor la serviciu sau in afara lui, trebuie sa evite imbracamintea "de serviciu", sa poarte o rochie sau un costum mai putin oficial, mai feminin. Un barbat preciza: "Detest culoarea neagra la imbracamintea de serviciu. Pentru mine asta inseamna costum <de forta> si mi se pare total neatragator".

2.
seductia190.jpg* Adoptati o maniera de lucru profesionala. Evitati sa impartasiti personalului masculine detalii in legatura cu viata dumneavoastra particulara; orientati conversatia in directia problemelor de serviciu. Vorbiti despre lucru, nu despre el sau dvs. Acest comportament va inabusi in fasa orice intentie de flirt.
* Regula contrara: Daca intentionati sa va remarcati ca femeie sexy, atunci abordati subiecte de conversatie cat mai personale. Orientati conversatia spre problemele personale, evitati chestiunile de serviciu, manifestati incredere, faceti confidente, impartasiti din problemele, temerile, preocuparile dvs. etc. Asa puteti reusi sa va faceti un grup de cunostinte la serviciu si puteti fi invitata in oras cu regularitate de amicii barbati.

3.
* Creati-va un protector. Cu alte cuvinte, inventati un prieten sau un sot, daca nu aveti unul, pentru a mentine dialogul la un nivel impersonal. Masculul dvs. Imaginar va va apara, ca bariera, de manifestarile unui interes nedorit.
* Regula contrara: Daca doriti sa fermecati pe cineva de la serviciu…nu discutati despre prietenul sau sotul dvs. Si in felul acesta va manifestati disponibilitatea. De asemenea, nu intrebati vreodata despre sotia sau prietena barbatului in cauza. Comportati-va ca si cum n-ar avea nici o obligatie.

4.
* Sa nu accepti sa-ti ofere ceva de baut. Daca o faci, cel in cauza va crede ca ii accepti avansurile. Orice tentativa de rendez-vous va este interzisa, daca doriti sa ramaneti neutra.
* Regula contrara: Daca va intereseaza un barbat, nu exista modalitate mai buna de a-l vraji decat o intalnire intre patru ochi. A bea un pahar impreuna este o ocazie excelenta pentru a-l privi in ochi, a flirta si a intreprinde alte gesturi de genul "du-te-ncolo, vino-ncoace, lasa-ma si nu-mi da pace".

5.
* Conversatia despre familia lui, intalnirea sau imprietenirea cu nevasta, intrebari in legatura cu nevasta si copiii.Procedand astfel il faci sa inteleaga ca faptul ca nu e liber constituie o bariera intre voi.
* Regula contrara: Daca esti interesata ca relatia cu un barbat insurat sa evolueze spre contacte mai sentimentale, sa nu pui niciodata intrebari in legatura cu nevasta sau copiii, ci sa-l tratezi ca pe un neangajat.

6.
* Nu accepta invitatii la masa nelegate de probleme de serviciu, adica invitatii "de placere". O femeie care doreste sa mentina relatiile cu un barbat la nivel oficial, strict profesional trebuie sa evite pana la amanunt orice situatie care poate crea intimitate.
* Regula contrara: Accepta orice invitatie de acest gen; procedand astfel iti arati disponibilitatea si pentru alte ocazii.

7.
* Nu cere si nu accepta favoruri speciale. De cate ori accepti o favoare te pui in situatia de a fi nevoita sa respecti regula reciprocitatii.
* Regula contrara: A-i cere unui barbat o favoare speciala este un truc des folosit in flirt si-ti ofera ocazia de a-ti manifesta interesul pentru persoana respectiva.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu