miercuri, 11 iunie 2014

ARTICOL SCRIS DE O PRIETENA BUNA....

De ce femeia matura e mai dornica de sex

De ce femeia matura e mai dornica de sex
Un psiholog de la Universitatea din Texas zice ca explicatia stiintifica ar fi ca atunci femeia constientizeaza ca mai are putin timp ca sa procreeze si-i da zor. De pe pozitia mea de femeie trecuta de 40 imi permit sa-i zic ca bate campii.

Citesc in Time ca niste americani au facut un studiu despre cauzele care fac ca femeia trecuta de 30 de ani sa fie mai dornica de sex decat tinerelele de 20 de ani. Un psiholog de la Universitatea din Texas zice ca explicatia stiintifica ar fi ca atunci femeia constientizeaza ca mai are putin timp ca sa procreeze si-i da zor. De pe pozitia mea de femeie trecuta de 40 imi permit sa-i zic ca bate campii.
Studiul, condus de studenta Judith Easton, sub indrumarea psihologului David Buss, zice ca femeile trecute de 27 de ani, pana spre 45 de ani, sunt „semnificativ mai sexy decat femeile tinere”. Cica aceste femei mature ar avea si mai multe fantezii sexuale, si mai intense (!) decat femeile cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani, ba fac mai mult sex si ar fi chiar mai dornice de „casual sex” sau de aventuri de o noapte decat femeile tinere. Comparativ cu barbatii – continua autorii studiului  – care raporteaza in adolescenta un varf al numarului de orgasme, apoi se mentin la o valoare constanta de trei pe saptamana pana catre 70 de ani, la femei treaba cu orgasmul intra intr-un declin dramatic dupa menopauza. Asa isi explica autorii studiului una dintre cauzele pentru care tantile trecute de 30 incep sa scoata aburi pe nari cand vad un mascul.
Iar explicatia forte a studiului e asta: stramoasele noastre ancestrale au privit neputincioase cum multi dintre copiii lor au murit – in istorie -din cauze diverse, uneori chiar inainte de a avea ei insisi copii.  Aceasta trauma a imprimat adanc in gena femeii nevoia de a avea cat mai multi copii. Or, se stie – zice studiul – e mult mai usor sa ramai gravida cand esti tanara, de aceea nu e nevoie sa petreci atata timp fancad sex pentru asta (!). In schimb dupa ce treci de 30 numarul de oua se imputineaza, perioada fertila se apropie de final, deci femeia simte o nevoie imperioasa sa faca sex cat mai des ca sa mai faca copii.
Hm, dragii babei, eu zic ca specialistii astia americani or avea dreptate la ei acolo, de vreme ce spun ca studiul a fost facut pe mai mult de 800 de femei inscrise pe site-urile de agatat barbati. Dar eu vad altfel lucrurile.
Da, e adevarat ca femeia descopera mai bine sexul abia in jurul varstei de 30. Zic asa, de femeia medie, care nici n-a luat echipa de fotbal la rand in adolescenta, nici nu s-a maritat fata mare la 30.
Pentru femeile din Romania, in special alea care au avut norocul sa se nasca si sa copilareasca in comunism, sexul a fost o chestie destul de dificil de explorat in perioada in care avortul era interzis, iar pilula sau prezervativul nu se gaseau in farmacii. Teama de o sarcina nedorita a pus o amprenta nefireasca pe vietile sexuale ale romanilor. Dupa cum v-am mai spus cu alta ocazie, principala spaima a mamei – in adolescenta mea – era aceea ca-i voi veni cu burta la gura la usa. Rusinea ar fi fost dublata de faptul ca nu puteai sa scapi de sarcina, iar daca faceai copilul ar fi fost inca o gura de hranit, in vremurile alea in care doar frigul din calorifere nu era rationalizat.
Spaima mamei a fost neintemeiata pentru ca eu n-am avut un iubit nici macar in liceu, deci mi-a lipsit tentatia. Insa ca tanara „pe picioarele mele” – cum se cheama cand deja incepi sa castigi un salariu – pe mine a continuat sa ma apese teoria mamei, aia cu: „sa te mariti fata mare” si „e o rusine daca dupa nunta nu se arata cearceaful insangerat mesenilor”. Marturisesc ca la mine povetele astea n-au avut efectul contrar, adica nu m-au impins neaparat sa experimentez de dragul de a face in ciuda teoriei de acasa. Pur si simplu am lasat viata sa curga si sa decida cand imi ofera oportunitatile.
Chiar daca nu i-am bifat formularul mamei, de sex numai in interiorul casniciei, nu pot sa zic ca am descoperit ce inseamna sa faci amor pe bune pana pe la 30 de ani. Psihic vorbind, poate ca am fost eu mai intarziata. E de mentionat aici si interesul pe care tinerii de pana in 27 de ani il arata femeilor de 30. Cand aveam 20 de ani as fi dat orice sa ma remarce barbatii de 25. Ironic, la 30 de ani deja mi se parea ca ei erau pusti si nu le mai dadeam eu atentie. In mintea lor femeia de 30 atinge culmea experientei si deci e o poentiala profesoara pentru ei. In plus, la 30 femeia nici nu mai are aceleasi apasari ca la 20 – sa nu ma prinda mama, sa nu par usuratica, sa nu ma paraseasca daca fac sex cu el etc. Deci femeia la 30 de ani e ceva ce Balzac a intuit demult, iar generatii de barbati dupa aia l-au confirmat.
Nu mi-a stat nicio clipa gandul, in anii astia, sa alerg dupa barbati pentru ca mi se termina ouale si nu mai apuc sa fac copii. E drept ca din punctul meu de vedere si aspectul asta e ceva mai relaxat decat la alte femei. Daca se intampla, bine, daca nu, nu. Ceasul meu biologic ticaie, dar nu suna. Probabil ca ironia ar fi si mai mare daca la 20 de ani nu faci sex de frica sa nu ramai gravida, iar la 40 te chinui sa faci ca sa ramai, dar nu mai reusesti.
Ca o concluzie, eu cred ca femeia matura este mai sexi si mai dornica pentru ca este mai libera, n-o mai constrang tabuurile societatii, nici conceptiile parintesti, si se lasa in voia imaginatiei si a dorintelor. E mai constienta de faptul ca, intr-adevar, corpul ei nu mai arata ca la 20 si nici nu va mai fi vreodata, deci asta e inca un motiv sa se bucure de el cat mai poate. Ceea ce va doresc si voua. Parerea mea!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu