marți, 10 iunie 2014

DIFERENTA DE VARSTA IN RELATII

Diferenta de varsta intr-o relatie. O problema?

diferenta de varsta intr-o relatie
Vedem in jurul nostru tot mai multe relatii in care partenerii sunt de varste diferite: barbati trecuti de 40 de ani care se casatoresc cu femei cu cel putin 10 ani mai tinere, femei mature care au iubiti cu cel putin 10 ani mai tineri, sau chiar femei frumoase de 20 si ceva de ani care stau cu barbati care le-ar putea fi bunici. Este asta o problema?
Multi cred ca aceste relatii sunt bazate pe interese, de cele mai multe ori financiare, si nu pe iubire. Astfel de relatii sunt controversate si chiar blamate de catre multi oameni care nu inteleg cum poate o astfel de relatie sa mearga.
Psihologii sunt de parere ca femeile care cauta iubirea unui barbat mai in varsta decat ele au fost private de iubirea tatalui in adolescenta, si de aici cautarea unui partener mai matur. Insa asta nu inseamna ca aceste femei nu pot iubi cu adevarat un barbat mai in varsta.
Diferenta de varsta se poate traduce si prin diferenta contului bancar, in special daca ea este la inceputul carierei, iar el deja are ani de experienta in spate si evident o functie de conducere. De aici apar si “problemele” celor din jur si concluzia ca ea sta cu el pentru contul acestuia din banca. Este absolut normal ca o femeie sa aleaga un barbat stabil din punct de vedere financiar, ca doar dragostea nu tine de foame.
Se spune ca dragostea adevarata nu tine cont de situatia financiara sau de varsta partenerului. O relatie bazata pe iubire trebuie sa mai aiba in componenta si alti cativa factori, precum respectul, intelegerea, comunicarea, completarea reciproca, senzatia ca nu esti tu fara celalalt, compatibilitatea sexuala sau comportamentala, si multe altele.
Daca esti deja intr-o relatie in care exista o diferenta de varsta considerabila, atunci pregateste-te bine, deoarece reactiile parintilor sau a prietenilor pot fi destul de urate, acestia neintelegand compatibilitatea voastra. Cei din jur nu vor vedea cu ochi buni relatia ta si cel mai probabil te vor judeca. Stim foarte bine ca vedem intai gunoiul altora decat cel pe care il avem in fata noastra, si aruncam cu acuze sau jigniri in ceea ce nu intelegem, insa din pacate asta este doar firea omului.
Partenerul mai in varsta isi va dori mai mult o familie, asa ca trebuie sa te gandesti foarte bine daca esti dispusa sa-ti abandonezi serile din club pentru a le petrece cu familia. In cazul in care el este mai mic decat tine, gandeste-te ca in primul rand ca doreste sa experimenteze cat mai mult, deoarece tineretea nu vine si a doua oara. O astfel de relatie presupune compromisuri pe care va trebui sa le faci, mai devreme sau mai tarziu, daca vrei ca relatia sa mearga.
Tot ce iti pot spune este ca varsta nu conteaza atata timp cat amandoi va simtiti bine in relatie si totul merge foarte bine. Rautatile oamenilor nu au ce cauta intre voi si nu ar trebui sa va desparta. Nu uita ca tu iti alegi partenerul de viata si tu traiesti cu acesta, si nu parintii sau cele mai bune prietene.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu