joi, 5 iunie 2014

AFRODIZIACE

Afrodiziace pentru bărbați 


afrodiziace pentru barbatiCe sunt afrodiziacele?
Afrodiziacele sunt produse sau modalități practice care trezesc senzualitatea și stimulează trăirile erotice. Denumirea de afrodiziace vine de la numele zeiței grecești a dragostei, Afrodita.

Există o gamă foarte largă de afrodiziace naturale care au reputația de a induce o pasiune arzătoare înălțând sexualitatea la rang de artă.

Cele cinci simțuri: mirosul, gustul, văzul, simțul tactil și auzul sunt foarte strâns legate de funcția sexuală. Stimularea lor, în mod adecvat, trezește apetitul sexual și amplifică trăirile amoroase.

Afrodiziace olfactive
Mirosul joacă un rol foarte important în trezirea dorinței sexuale. De exemplu, când faci dragoste, poți să ai ochii închiși sau să nu auzi nimic și totuși, să simți mirosul iubitei tale.

În toate timpurile și pretutindeni oamenii s-au preocupat foarte mult de mirosurile plăcute. Au preparat astfel diverse uleiuri și parfumuri și au folosit plante aromatice cu efecte afrodiziace.

Anumite uleiuri volatile sau esențe naturale trezesc dorința amoroasă și stimulează simțurile. Ele pot fi folosite pentru aromatizarea încăperii, pentru parfumarea așternuturilor, în uleiurile de masaj sau pentru băi aromate.

Alege un ulei volatil (sau o combinație de uleiuri volatile), care să vă placă și ție și ființei iubite, și creează o ambianță foarte îmbietoare din punct de vedere olfactiv în camera în care urmează să faceți dragoste. Folosește pentru aceasta un pulverizator sau o lampă de aromoterapie. Poți picura câteva picături de ulei volatil și pe așternuturi.

Iată în continuare câteva uleiuri volatile și proprietățile lor afrodiziace:

afrodiziace pentru barbati• Uleiul volatil de paciuli
Este un ulei deosebit, cu o aromă foarte persistentă. În India, femeile îl foloseau pentru a le trezi iubiților lor dorința amoroasă și pasiunea. Este un stimulent nervos foarte puternic și un afrodiziac notabil.

• Uleiul volatil de ylang-ylang
Are un miros voluptos și exotic. Efectul acestei arome asupra psihicului este de-a dreptul miraculos: calmează mânia care este generată de frustrare. Are acțiune euforică, sedativă, hipotensivă și este indicat în cazul stărilor de anxietate, de tensiune și de presiune crescută a sângelui. Este un excelent afrodiziac și poate fi folosit în tratamentul impotenței.

• Uleiul volatil de trandafir
Este recunoscut ca un stimulent al iubirii, tandreții și dorinței amoroase.

• Uleiul volatil de busuioc
Frunzele busuiocului au formă de inimă. Din acest considerent și datorită proprietăților sale afrodiziace, e considerat de către italieni un simbol al dragostei. Uleiul volatil este un stimulent al senzualității.

• Uleiul volatil de iasomie sălbatică
Are un miros foarte plăcut. Acționează în primul rând la nivel emoțional, având efect asupra senzualității psihice. Este un excitant al imaginației. Relaxează trupul. Datorită acestui fapt, precum și datorită efectului pronunțat în sfera emoțională, iasomia este un dar imens în tratarea impotenței. Acționează asupra organelor sexuale masculine, încălzindu-le și fortificându-le.

Mai poți folosi ulei volatil de: mosc, ambrozie, santal, bergamotă, ienupăr, tămâie etc. În funcție de compatibilitățile dintre ele, le poți combina și să obții o aromă  mai complexă și foarte îmbietoare la... amor.

Afrodiziacele gustative
Multe mâncăruri pot fi preparate în așa fel, încât să trezească dorința amoroasă și să amplifice dinamismul sexual. Hrana naturală, sănătoasă (alimentația ovo-lacto-vegetariană) și gustoasă și un stil de viață armonios sunt afrodiziace foarte eficiente.

Conform părerii unui autor arab, Omar Heleby, lista mâncărurilor afrodiziace cuprinde: gălbenușul de ou, morcovii, sparanghelul, anasonul, fisticul, mirodeniile, diferitele tipuri de ciuperci și usturoiul.

Tradiția chineză recomandă ca afrodiziace următoarele alimente: sparanghelul, spanacul, lăptuca, țelina, ciupercile, tijele de bambus și pepenele galben.

Un efect puternic vitalizant și afrodiziac au și produsele apicole: mierea, polenul, lăptișorul de matcă și păstura.

Allan Hull Walton afirmă că lista mâncărurilor afrodiziace este atât de vastă, încât orice bucătar talentat va găti asemenea preparate, chiar fără a ști că ele sunt afrodiziace.

Iată în continuare câteva rețete energizante și afrodiziace:

• Amestec energizant
Pentru a obține un amestec puternic energizant, se amestecă 3 linguri de semințe de dovleac decojite (crude) cu pulbere de cardamom, ghimbir și scorțișoară. Se adaugă și 3 linguri de stafide. Acest amestec este foarte bogat în zinc, fier, proteine și vitamina F. Are un efect puternic afrodiziac.

•Salată de ananas cu smochine și scorțișoară
Se curăță ananasul de coajă și se taie cubulețe. Se adaugă smochinele tăiate mărunt, pulbere de scorțișoară și miere după gust. Se pot adăuga și migdale mărunțite (care au fost în prealabil înmuiate în apă câteva ore și apoi decojite). Aceste ingrediente se pot mixa cu apă plată obținându-se un nectar delicios și ... afrodiziac.

Ananasul este folosit pentru mărirea potenței sexuale. Are un conținut relativ ridicat de glucide, vitaminele A, C și câteva vitamine din complexul B. Smochinele ascund un mister foarte prețios: trezesc și întrețin focul pasiunii, măresc apetitul și vitalitatea sexuală.

afrodiziace pentru barbati•  „Tipsia cu jăratic”
Iată o rețetă foarte energizantă. Se amestecă o cană de miere cu 50 g unt și 2 căni de nuci tăiate mărunt sau măcinate. Se pot adăuga și condimente afrodiziace: scorțișoară, mentă, cuișoare.

• Salată de țelină
Țelina, curățată de coajă, se dă prin răzătoarea mare. Se adaugă ulei de măsline presat la rece, suc de lămâie, cimbru și piper negru. Se pot adăuga și morcovi și/sau pătrunjel rădăcină.

Preparatele din țelină sunt considerate excitante puternice. Țelina are efecte benefice în cazuri de surmenaj, astenie, nervozitate, demineralizare, obezitate, impotență. Amplifică virilitatea.

• Suc de țelină
Este un foarte puternic revigorant. Amplifică potența. Se obține foarte ușor cu ajutorul unui storcător cu centrifugă. Se poate condimenta cu piper negru și cimbru.

• Maioneză cu usturoi
Se prepară maioneza dintr-un gălbenuș de ou și ulei de măsline. Se adaugă în final puțină zeamă de lămâie și 3-5 căței de usturoi pisați. Această maioneză se poate adăuga la salatele de rădăcinoase (țelină, morcovi, pătrunjel).

• Limonadă cu mentă
Se prepară o limonadă din 2-3 lămâi, apă plată și miere după gust. Se adaugă frunze proaspete de mentă (sau pulbere de frunze uscate). Această băutură are efect de împrospătare și este revigorantă.

Condimentele afrodiziace
Condimentele sunt folosite pentru aromatizarea mâncărurilor, dar majoritatea au și efect afrodiziac.
· Ardeiul iute cu cât este mai mic, cu atât este mai afrodiziac.
· Cimbrul este unul dintre cele mai apreciate condimente afrodiziace.
· Coriandrul se utilizează sub formă de fructe întregi sau măcinate. Se pot utiliza și frunzele proaspete. Este un afrodiziac recomandat în special bărbaților.
· Menta este utilizată de mult timp ca stimulent afrodiziac. Dă o aromă foarte plăcută salatelor și sucurilor de fructe. Este preferabil să fie consumată proaspătă (frunzele), dar este delicioasă și eficientă și în formă uscată (pulbere din frunze).
· Piperul negru și piperul lung se utilizează în diverse mâncăruri gătite și în salate de legume. Ciocolata cu piper amplifică pasionalitatea.
· Piperul de cayenne este de fapt pulberea unui mic ardei foarte iute. Se folosește în amestec cu piperul negru, completând aroma acestuia.
· Scorțișoara este unul dintre condimentele afrodiziace cele mai utilizate. Are un efect excitant. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu