vineri, 17 ianuarie 2014

GRESELILE BARBATULUI INTR-O RELATIE

Greselile barbatului intr-o relatie 

Barbatul greseste atunci cand isi alege o femeie desteapta si sexy si ii cere apoi sa nu mai fie sexy in public si nici desteapta acasa. Femeia nu isi va ascunde frumusetea sub burka relationala si nici nu va intra in vacanta corticala in dormitor.

Doamna in societate si prihanita acasa, femeia poate indeplini aceste roluri daca barbatul se va abtine din a construi o colivie marka Ikea in jurul ei.

Barbatul greseste atunci cand este tormentat de gelozie si neincredere si nu negociaza cu partenera sa care sunt limitele interactiunii femeii cu socialul, cu sau fara prezenta lui vigilenta. Barbatul este victima acestor emotii greu de controlat pentru ca stie prea bine cum gandesc barbatii si ca ei vor incerca, indiferent de statutul relational al femeii, sa intre in gratiile ei.

Dictonul ca privim lumea prin ochii propriei perversitati este foarte real. Spune-i ce vrei de la ea, ce poate sa faca si mai ales sa nu mai faca pentru ca tu sa stii ca ea nu cauta pe altcineva.

Barbatul greseste atunci cand considera, asemeni lui Cioran, ca femeia este o nulitate simpatica. Tot acelasi filosof distins drag mie a spus insa si ca femeia este muzica pierduta in carne. Barbatul si femeia au calitati si arme diferite, nu-i cere unei femei sa fie logica si rationala tot atat de des cat ti se intampla tie.

Estrogenul, influentele lunare si alte vraji hormonale fac din femeie uneori un mister pentru ea insasi. Fii un martor amuzat si intelept si ignora toanele si fitele ei momentane. Ratiunea va triumfa asupra imaginatiei daca nu intri in conflict atunci cand femeia cauta motiv de harta conjugala.

Barbatul greseste nepunand femeia la locul ei in casa. Nu, nu ca Mesterul Manole, ci ca un rege care ii inmaneaza ei cheile regatului sau. El va superviza din umbra uneltirile ei casnice, dar intr-un final, femeia este cea care ia deciziile estetice si organizatorice. Nu-i reprosa risipa pe care o face pentru modelarea cuibului dupa ultimele tendinte – ea are nevoie de Feng Shui si de atingerea matasoasa a asternuturilor din saten si bumbac egiptean, adevarate lubrifiante intr-o relatie.

Ieftineala barbatului fata de aceste detalii neimportante pentru el, lasa un gust amar neafrodisiac pentru viata  intima a cuplului. Intelege-i nevoile aparent inutile, pentru ca daca istoria n-ar fi tinut cont de ele, ne-am fi aflat in continuare in colibe de chirpici si ne-am fi incalzit la lumina dragostei noastre.

Barbatul greseste atunci cand nu-si controleaza nevoia de a sorbi din priviri nurii celorlalte Eve atunci cand iubita lui este langa el. Scena e tragi-comica: barbatul intarzie cu privirea mai mult decat o secunda intr-o directie si imediat partenera lui priveste in aceeasi directie pentru a vedea cine i-a furat jumatate de secunda – atat cat i-ar fi fost suficient lui sa treaca cu privirea peste orice obstacol vizual.

Desigur, e o ipocrizie sa nu te uiti mai ales ca partenera ta se uita chiar mai mult decat tine la alte femei, dar disponibilitatea de a juca acest teatru si a nu-ti dezonora partenera in public, este tradusa drept respect de catre femeie. Relatia, la fel ca si divinul, are legi care nu trebuiesc neaparat intelese dar urmate cu sfintenie si ulterior, cu cainta.

Barbatul greseste atunci cand nu intelege ca femeia poate ierta aproape orice, daca stii sa iti ceri iertare cu adevarat. Daca ai gresit major, rascumpara-te direct proportional cu gravitatea faptelor tale. Daca vrei sa fii pedepsit cu suspendare, asuma-ti supliciul castrant de a-ti cere iertare in fel si chip, pentru ca femeia vrea sa te creada intr-un final. Trebuie doar sa iti asumi macar efortul cuvintelor autocritice, de preferat dublate de actiuni care sa-i arate remuscarea ta reala. Ideea este simpla: trebuie sa te doara tot atat cat a durut-o pe ea. (Think flowers, Swarovski or Aston Martin, dupa caz si dupa boacana icon smile Greselile barbatului intr o relatie 3.0 )

Barbatul greseste atunci cand crede ca o alta femeie cu falfait seducator din gene si senzualitate de felina, va cere alte lucruri decat femeia deja iubita o face. Nu te lasa inselat de demo-ul decadent, orice floare isi exhiba culorile in fel si chip, dar scopul e acelasi. Alege-o pe cea mai cea si revalideaza-ti apoi masculinitatea prin victorii sociale. Fa istorie prin ingenuncherea competitiei masculine si nu prin umilirea femeii iubite.

Barbatul greseste atunci cand ascunde femeii vulnerabilitatile si temerile lui, concrete sau filosofice, incercand sa se ridice la inaltimea unei ipocrizii tribale impartasite de toti barbatii prin negare, exagerare, dominare, compensare sau anesteziere. Nu vei fi dat  jos de pe piedestalul prometeic daca impartasesti cu ea angoasele tale, ci dimpotriva, ea va realiza ca sunteti amandoi la fel de vulnerabili si sfaramabili, in toata maretia voastra.

Barbatul greseste crezand tot ceea ce femeia ii spune ca fiind motivele imbufnarii ei aparent inexplicabile. Daca reactia ei este exagerata, fii sigur ca altele sunt motivele reale pentru isteriile sau necomunicarea ei (fiecare femeie are metode diferite de tortura). Nu te resemna spunandu-ti ca Freud insusi zicea ca nu a priceput ce vrea femeia, nici dupa 30 de ani de experienta. Descoase-o din timp, altfel cutremurul relational va avea mai multe grade decat orice whisky de colectie in care ai vrea sa-ti uiti nepriceperea.

Acest articol este mai scurt decat cel cu privire la greselile femeilor in relatii, tocmai pentru ca femeia deja ar trebui sa stie ca anumite inadvertente relationale nu se pot rezolva ci trebuiesc luate ca atare si tolerate si drept urmare, nici in zbor mentionate. Pentru ca asta este indeletnicirea ei in casa milei relationale si stie ca reprosurile redundante au tot atata randament cat rugaciunile.

A gresi e omeneste, a intelege, a ierta si a te schimba este divin. La fel si florile, sunt rupte din rai, nu uita de ele.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu