joi, 16 ianuarie 2014

Cum poţi da faliment

Sunt trei moduri de a falimenta o afacere:
1. Cu jocurile de noroc cel mai rapid
2. Cu femeile cel mai plăcut
3. Cu consultanţii cel mai sigur
Fără a generaliza constatăm că lucrurile stau c-am aşa, atenţie când îţi alegi consultantul. Când îţi cauţi un consultant financiar să ai în vedere că el să aibă atâţia bani câţi ai tu sau mai mulţi, să aibă banii lui nu ai altora investiţi în lucrurile, acţiunile şi afacerile în care te sfătuieşte să-i investeşti pe ai tăi.
Nu vreau să spun că toţi consultanţii, mentorii, trainerii sunt inutili, ştiu oameni excepţionali care au această profesie şi care chiar îţi pot aduce beneficii substanţiale dar totodată vreau să te avertizez şi să te pun în gardă că în acest domeniu sunt şi foarte mulţi şarlatani şi incompetenţi şi de aceea ar trebui să fi foarte atent cu cine intri în legătură şi de la cine primeşti sfaturi.
Asigură-te că cei care îţi sunt mentori, consultanţi, traineri, coach, au ce să te înveţe, că ei sunt un adevărat model pe care îţi place să-l urmezi, că au fost acolo unde vor să te ducă pe tine. Nu cred că ai vrea să iei cursuri de zbor de la un instructor care nu a pilotat şi nu pilotează.
Consultanţii în general nu vor să îşi asume răspunderea pentru consultanţa pe care ţi-o oferă. Dacă ai îndoieli asupra acestui lucru cere consultanţilor să îţi garanteze prin contract că ceea ce te învaţă ei să faci este 100% bine iar dacă dai greş ei te vor despăgubi. Vei vedea reacţia lor!
O vorbă din bătrâni spune că cine nu poate învaţă pe alţii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu