marți, 6 mai 2014

DIN GANDIREA EROTICA A UNEI FEMEI!

 „Intreaga lume este conectata printr-un principiu erotic. Si o mare parte din viata creatoare se naste din aceasta conexiune intre lucruri. Vreau sa spun, si este ceva poate atata de stupid, ca si a pune sirop de ciocolata pe inghetata este o activitate erotica, deoarece combina doua lucruri pentru a obtine placerea” Thomas Moore.
     Sexualitatea – un subiect complex, in cadrul caruia natura si cultura intra de multe ori in conflict.
     Sexul ne excita trupurile, ne exprima identitatile, ne alimenteaza imaginatia si ne atinge sufletele.
     Ne conecteaza cele mai profunde Euri cu lumea exterioara.
     Felul in care il stapanim determina valoarea pe care sexul o poate avea pentru a ne imbogati viata.
     Daca colegii mei coachi, traineri si terapeuti se ocupa de functionarea mintii si inteligenta emotionala pai atunci iti propun si eu o altfel de calatorie.
     Cand mi-am inceput povestea, acum un an jumatate, mi-am dorit sa-mi implinesc un vis. Si am reusit.
     Prea putini vorbesc despre asta dar eu am sa-ti divulg cheia reusitei: exista trei componente importante de care m-am folosit: pasiune si entuziasm, simtul umorului si inteligenta, strangand astfel in jurul meu o comunitate impresionanta.
     Stii cu siguranta etimologia cuvantului „entuziasm” – la vechii greci enthousiasmos era un termen religios si avea sensul „inspiratie divina”.
     Iar in privinta inteligentei….de fapt aici este marele mister.
     Ai putea spune ca sunt o aroganta declarand despre mine ca sunt inteligenta. ;)
     Atunci propun sa devenim aroganti cu totii pentru ca fiecare dintre noi are aceasta caracteristica esentiala prin care am reusit sa supravietuim.
     Pentru ca inteligenta nu consta in cantitatea de informatie acumulata ci in capacitatea de a ne adapta rapid si eficient la orice context, favorabil sau nu.  
     Azi vreau sa incepem navigarea prin misterele sexului dar intr-un fel prin care iti propun sa dezvolti un alt tip de inteligenta: inteligenta sexuala, care sa-ti mareasca placerea si care sa te faca si mai constient de tine insati/insuti.
     La inceput a fost….dorinta.
passion_by_Bersty
     Poeta greaca Sapho descria dorinta ca pe un „foc delicat” care ii goneste pe sub piele. Si cum sa descrii aceasta forta care iti stapaneste viata exterioara si interioara?
     Ceea ce ramane constant in aceasta explorare pe teritoriul dorintei este conexiunea dintre trupesc, ganduri si sentimente.
     Ce posedam fizic are o mare influenta asupra a ceea ce ne dorim si asupra felului in care tanjim dupa lucrul dorit chiar daca o facem cu intensitati diferite.
     Indiferent ca esti femeie sau barbat trebuie sa-ti intelegi impulsurile si „echipamentul” din dotare.
     De la chimie pana la psihologie suntem diferiti. Asta ar trebui sa fie motiv de sarbatoare, nu-i asa?
     Toleranta, intelegerea si dorinta de  a privi dincolo de experienta personala sunt adevarate chei. Iar pentru asta trebuie sa intelegi sexul ca pe niste….diferente puse laolalta.
     Lasa narcisismul prin care crezi ca toti ceilalti sunt ca tine. :D Ar fi si plictisitor.
     Apreciaza-i pe cei din jurul tau fiind constient ca fiecare este diferit si constituie un mister.
     Exista psihologi in domeniu care considera ca „femeile au mai multa plasticitate erotica decat barbatii”, dorintele lor sexuale sunt modelate de circumstante, de forte sociale si culturale.
     Deja stii despre creier, care este cel mai important organ sexual al femeii.
     Pentru ca traim intr-o societate care promoveaza la maxim performanta multi au inceput sa se ingrijoreze din cauza oscilatiilor din viata sexuala.
     Este cam greu sa nu o faci cand toti cei care apar pe ecrane presteaza atata de bine si….tot timpul. :D
     Cuvantul „normal” nu exista cand este vorba despre dorinta si excitatie.
     Fiecare are ritmul lui si propriile declicuri sexuale.
     De cele mai multe ori valoarea unui barbat este centrata pe functionarea penisului.
     Abilitatea de a avea si a mentine o erectie dar si dimensiunea penisului devin preocuparea principala a unui barbat.
     Dar aceasta obsesie a performantei s-a extins si la femei….ar trebui sa avem orgasme cu frecventa inimaginabila.
     Mi-au placut cateva randuri citite intr-o carte de sexualitate – „ poate ca singurul adevar absolut despre reactia sexuala este esenta complet fluida a acesteia. O persoana poate evolua de la excitatie la dorinta, de la excitatie la indiferenta, de la plictiseala la pasiune, de la orgasm la excitatie si din nou inapoi”.
     Gemetele, tremurul si smuciturile nonverbale nu indica neaparat ce ne place sau nu in materie de sex.
     Sexul de buna calitate se construieste mai ales pe baza unei bunei comunicari verbale.
     Toti stim asta dar cati dintre noi o fac. Sa vorbesti partenerei/partenerului despre nevoile tale sexuale este de multe ori cel mai dificil de realizat, mai ales din cauza cutumelor sexuale ale societatii.
     Dorinta sexuala ne innebuneste pofta de a descoperi un alt trup dar si de a ne lasa descoperiti de celalalt.
1901762_483934771712467_573652941_n
     In mod ideal vrei ca partenerul sa-ti cunoasca trupul si sa fie incantat de ceea ce vede.
     In momentele pretioase de intimitate excitatia puternica ne lasa cu gura inchisa. Nu ti s-a intamplat?
     Dar uneori ar ajuta o discutie despre descoperirile reciproce. Asta se intampla in prea putine cazuri si de aici apare frustrarea.
     Am si gasit un motiv pentru aceasta tacere: imposibilitatea de a gasi cuvintele pe care sa le folosim, fara puditati, mai ales cand este vorba de trupul celuilalt dar si al tau.
     Parca prea stiintific sa vorbesti ar ucide libidoul doar poate si prea vulgar ar fi penibil. De fapt asta este un lucru pe care trebuie sa-l discuti cu partenera/partenerul ta/tau. Jucati-va si gasiti denumiri dintre cele mai exotice. Care sa va placa amandurora.
     Aaa….stiai ca argoticul „pussy” folosit pentru vulva nu are nici o legatura cu o….pisicuta dragalasa? Provine din norvegiana si inseamna…..poseta.
     Si totusi multe femei inca se intreaba…..chiar avem nevoie de cuvinte? Hai se recunoastem draga Doamna ca noi suntem ceva  mai pudice.
     Preferam sa „intindem” o mana de ajutor partenerului directionandu-l sau gemand cand a fost atins punctul culminant.
     Eu cred ca ne putem exprima coerent din punct de vedere sexual si sa gasim un limbaj intim care sa ne fie pe plac pentru a ne descrie. Asta face parte din jocul erotic. Exploreaza. Apoi parca te vad ca devii….addicted. :D
     Imi aduc aminte cand eram adolescenta foloseam celebrele cuvinte „pupaza” si „cuc”. Dumnezeule, era si o melodie, un fel de manea, despre pupaza si cuc. O ascultam pe la treisprezece ani, habar nu am cum a ajuns pe caseta parintilor mei printre alte melodii autentice, populare, si care avea continut obscen ( asa ii dadusem verdictul cu mintea de copil ).
     Pupaza si cuc….ei da….cuvinte strong pentru vremea aceea, vorbesc de anii 80.
     Dar cand se intalnesc pupaza si cucul….eheee….iese explozie. ;)
     Cat despre barbati, autoarea best-seller-ului „Cartea penisului” emite o teorie de bun simt ”cred ca barbatii au nume pentru penisurile lor deoarece un penis este o faptura aparte. In realitate, barbatul nu-l poate controla. El nu stie niciodata daca va avea o reactie cand nu-si doreste asta, sau cand ar da orice sa o aiba.” Totusi ea si-a sfarsit studiul cu multa compasiune, la care subscriu ”dar acum am mai multa intelegere pentru ei decat inainte”.
     Am sa-ti redau cateva randuri din gandirea profund feminina pe care o aveam cu multi ani in urma, uneori cred ca nu a disparut nici acum….„ Imi place ce reprezinta un penis, intensitatea sa senzuala, sexuala si pasionala. Si ma minunez, pentru ca nu am si eu unul. Chiar ca este misterul etern. Daca as fi avut un penis….Dumnezeule, ce as fi facut? Pai daca as avea un penis pentru o zi, primul lucru pe care l-as face ar fi….sex.”
     Si totusi, date fiind posibile dificultati ce pot surveni ca urmare a posesiei unui penis, majoritatea „proprietarilor” sunt gata sa demonstreze ca tot ei sunt o sursa excelenta de bucurie, putere si creativitate.
     Data viitoare povestim despre puterea penisului si acel  penis….fabulos de falic.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu