sâmbătă, 24 mai 2014

Cum si de ce te face mai inteligenta sexul

Cum si de ce te face mai inteligenta sexul

Sexul ne face mai descurcareti si chiar mai inteligenti, arata un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Amsterdam.
Ei au demonstrat ca persoanele care au capacitatea de a simti excitare sexuala au performante mai bune la testele de inteligenta, decat cele care nu se pot bucura de o astfel de placere.
Beneficiile biologice ale sexului au fost indelung studiate: de la eliminarea stresului la scaderea tensiunii arteriale, de la analgezic asupra durerilor la modelarea siluetei, de la eliberarea cailor nazale infundate in timpul unei raceli, la reducerea cancerului de prostata, potrivit publicatiei British Journal of Cancer.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Amsterdam, coordonati de dr. Jens Forster, au descoperit insa ca satisfactia sexuala este strans legata de dezvoltarea creierului.
Cercetatorii au efectuat un studiu in care participantii si-au pus mintile la gandire pentru a rezolva niste probleme. Totodata, acestia au completat si o serie de chestionare care vizau si informatii cu privire la vietile lor sexuale. Dupa analiza tuturor datelor obtinute atat din chestionare, cat si de pe urma testelor, oamenii de stiinta de la Amsterdam au observat ca cele mai bune performante le-au avut cei care pun mai mult accent pe sex in viata personala, decat cei care nu. Mai mult de atat, cei care s-au declarat satisfacuti sexuali au avut rezultate mai bune decat cei care nu se bucura sau se bucura prea putin de placerea sexului.
MSN Living a mai identificat un studiu efectuat la Universitatea Princeton din New Jersey (SUA) care sustine descoperirea echipei lui Foster, de la Amsterdam.
Cercetatorii americani au descoperit ca dezvoltarea celulara la nivelul creierului este mai accelerata la persoanele active sexual, comparativ cu cele virgine.
Toate aceste constatori isi au originea in faptul ca, in timpul sexului, creierul elibereaza oxitocina, hormon al atasamentului dupa cum este cunoscut in mediile adiacente medicinei. Acesta are un rol esential in crearea starii de bine, in a lega relatii interumane, inclusiv intre mama si fat, la nastere, si in a scadea nivelul de stres. Dincolo de acestea, favorizeaza si cladirea increderii in sine, dar si un somn linistit, calitativ superior. Toate acestea adunate creeaza conditiile propice dezvoltarii celulare la nivelul creierului, care functioneaza astfel la capacitati sporite.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu