marți, 6 mai 2014

CUM GANDESTE O FEMEIE FARA INHIBITII SI PREJUDECATI!-4

Ai fost vreodata raportat/a si apoi blocat/a de Facebook pentru unul sau mai multe motive?
     Daca nu, esti norocos/norocoasa sau te declar o persoana cuminte.
     Eu sigur nu intru in categoria asta.
     Mi s-a intamplat de trei ori in doua saptamani in urma cu aproximativ o luna. Pe motiv de….indecenta. What????
     Sa zicem ca oarecum ma asteptam. Sunt o tipa care vorbeste despre sexualitate si asta nu multi….inghit. :D
     Si totusi le multumesc parintilor mei care au folosit metoda indecenta de a ma aduce pe lume si nu celebra „barza”.
     Poate ca daca o foloseau pe aceea nu apaream eu, declarata ţicnita indecenta.
     Ca o blonda respectabila ce sunt m-am intrebat si inca ma mai intreb ( asta ca sa las impresia ca si gandesc :) ) cum poate fi considerata sexualitatea ca fiind indecenta.
     Pai noi, astia indecentii, dar si asa- zisii decenti, cam cum am aparut????? Ups, ce stupid si indecent….prin sex si pozitii indecente, din cele peste 600 declarate de Kama Sutra ( fiecare dupa inspiratia parintilor ).
     Cum nu se poate intelege ca sexualitatea nu are nimic indecent?
     Este insasi oglinda umanului si a contradictiilor sale si are particularitatea de a fi acel ceva prin intermediul caruia barbatul si femeia se angajeaza intr-o discutie profunda, depasindu-si singuratatea si abandonandu-se unul altuia. Isi depaseste singuratatea si separarea de ceilalti pentru a se descoperi pe sine descoperindu-l pe celalalt.
     Este cea care permite individului sa treaca pragul nefericirii provocate de singuratate fara sa fie nevoie sa absoarba sau sa fie absorbit de celalalt.
     Permite stabilirea unei relatii care nu se rezuma la o simpla atingere si o privire fugitiva ci patrunde pana in inima intimitatii. Exprima un mod in care individul se poate cunoaste pe sine. Ea este locul abandonarii: in si prin actul sexual se deschide catre misterul lipsei, descopera satisfactia cu tot ce are ea mai intim si ciudat, cea din care ia nastere dorinta, este locul intalnirii cu interzisul.
     Sexualitatea a fost intotdeauna aproape imposibil de reprezentat.
     Ce poate fi indecent atunci cand un barbat isi exprima dorinta fata de o femeie atingandu-i sanii sau sexul ei dar si pentru o femeie sa vada sexul unui barbat si sa-i mangaie cu voluptate trupul?
     Ce poate fi indecent in faptul ca sexualitatea dezvaluie persoana si valoarea ei, reprezentand afirmarea umanului, abandonarea de sine, dezvaluirea slabiciunilor, estomparea pudorii celor doi iubiti, excluderea judecatii si a ratiunii si recastigarea limitelor corpului si a spatiilor psihice?
     Ce poate fi indecent in a-l vedea pe celalalt, a-l atinge dar asta insemnand sa-l las si pe celalalt sa ma vada si sa ma atinga, sa ma patrunda si sa „ajunga” la mine fara sa-l subjug si cu conditia sa accept ca oricand ar putea sa se sustraga mangaierilor mele, sa ne privim nuditatea care ne provoaca?
     Sexualitatea este un spatiu al paradoxurilor.
     Si pentru ca sunt convinsa ca nu sunt singura indecenta am ales sa caut si alte forme de exprimare ale sexualitatii. Poate reusim sa ne schimbam parerea.
     Asa ca m-am pus pe cautat si vreau sa te invit sa gasesti si sa celebrezi acea „indecenta” exprimata prin arta, filme, carti, sau prin femei celebre care au integrat sexualitatea in stilul lor de viata.
     Pentru asta am facut un top 5 al „indecentei” in arta, filme, carti si a femeilor cunoscute in istorie prin sexualitatea lor puternica. Te avertizez ca e posibil sa fiu subiectiva asa ca accepta aceste informatii cu ingaduinta.
     Hai sa incepem cu arta.
Ingres- „Baia turceasca”
ingres,_baia_turceasca
Dejunul pe iarba a lui Manet
dejunul_pe_iarba_al_lui_manet
Stampa de Utamaro din expozitia Shunga, sex si placere, de la British Museum
stampa_de_utamaro_din_expozitia_shunga,_sex_si_placere,_de_la_british_museum
Francois Boucher, Hercule si Omphala, libertinajul in Franta luminilor
francois_boucher,_hercule_si_omphala,_libertinajul_in_franta_luminilor
Domnisoarele din Avignon de Picasso
domnisoarele_din_avignon_de_picasso
     Top 5 filme
“9 saptamani si jumatate” cu: Mickey Rourke, Kim Basinger
“Povestea lui O” cu : Corinne Clery
“Kama Sutra: O poveste de iubire” cu : Naveen Andrews, Sarita Choudhury, Indira Varma
“Orhideea salbatiaca” cu : Mickey Rourke, Jacqueline Bisset, Carré Otis
“Henry & June” cu : Fred Ward, Uma Thurman, Maria de Medeiros
     Top 5 carti
„Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani” de Melissa P
„Unsprezece minute” de Paulo Coelho 
„Fructul interzis. Romanul erotic al unei femei din lumea araba” de Nedjma
„Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze” de Belle de Jour
„Cele o suta douazeci de zile ale Sodomei sau Scoala libertinajului” de Sade
     Si in final top 5 femei care si-au declarat adictia fata de placerea sexuala.
     Ecaterina cea mare ( 1729-1796 ) „maestra in strategiile sexului”. A fost o celebra tarina a Imperiului Rus. Dupa unii istorici, era isterica, nimfomana si practicanta destoinica a perversiunilor sexuale. Toastul ei preferat era: „fie ca Dumnezeu sa ne indeplineasca toate dorintele si sa le indeplineasca repede”. Inca de la saisprezece ani cunostea placerea masturbarii, ajungand la orgasm punandu-si perna intre picioare si frecandu-se de ea.
     In noaptea nuntii, tanara printesa trece printr-un soc emotional care-i va schimba fundamental viata sexuala. Imbracata intr-o camasa de noapte roz, mireasa isi asteapta sotul timp de mai multe ore. De abia in zori, Petru isi face aparitia, beat mort. Viitoarei imparatese nu-i mai ramane decat sa se culce. Situatia continuand, Ecaterina intra la idei si incearca sa afle ce se intampla cu sotul ei. Petru suferea de o malformatie a penisului; o fimoza ce-i provoca dureri insuportabile in timpul unui contact sexual. Fortata de aceasta forma de castitate a sotului, dar si datorita apetitului sexual greu de satisfăcut, Ecaterina isi incepe periplul amoros, prin prohaburile unui numar impresionant de barbati.
     Mata Hari ( 1876-1017 ) „celebra spioana javaneza” al carui nume inseamna in malaysiana „ochiul zilei” sau „pupila aurorei” si despre care un critic de teatru povestea in cronica lui „Elastica precum un sarpe care se descolaceste hipnotizat de flautul vrajitorului. Cateodata corpul ei flexibil devine una cu flacarile unduitoare, incordandu-se ditr-o data in timp ce se contorsioneaza. Cu un gest brutal isi smulge bijuteriile, se descotoroseste de podoabele care ii acopera sanii. Si, ramanand goala, corpul ei pare ca se alungeste inspre umbre, loveste aerul cu bratele departate, biciuieste noaptea neclintita cu parul ei lung si ondulat”.
     Anais Nin ( 1903-1977 ) „cautarea miraculosului”. Dansatoare de flamenco si manechin. Autoarea a numeroase romane si povestiri scurte dar si a unui jurnal din care s-au pastrat cincsprezece mii de  pagini, pline de erotism si sinceritate, in care descrie fara nici un fel de cenzura diversele si numeroasele ei relatii sexuale, sentimentele ei cele mai intime intr-o incercare permanenta de a se cunoaste pe sine prin prisma vocii interioare, o femeie ce lansa o provocare epocii sale, trecand peste prejudecatile secolului trecut.
     Josephine Baker ( 1906-1975 ) „perla neagra”. Cantareata de jazz si dansatoare de charleston, un corp perfect construit, o femeie nascuta pentru mladierile sexuale, o formula exploziva care a facut ca tanara, care candva spala scarile, sa devina cea mai dorita femeie. I se spunea „perla neagra” sau „zeita creola”. Umerii aramii erau facuti sa fie adorati, sanii erau perfecti, talia cerea sa fie mangaiata pana la saturatie si minunatele ei solduri trezeau frenezia spectatorilor. In epoca respectiva ea era modelul cel mai aproape de perfectiune. Si nu numai ca se arata goala, dar se mai si misca asa cum orice barbat viseaza ca trebuie sa se miste femeia lui.
     Edith Piaf ( 1915-1963 ) „placerea niciodata amanata”. Avea o activitate sexuala supraomeneasca. Inca dinainte de a implini cincisprezece ani se culcase cu multi barbati. Era una din acele femei care, atunci cand se indragostesc o fac cu toata fiinta lor. Facea parte din acele femei care, atunci cand isi propun sa cucereasca un barbat renunta la demnitate. Indiferent de imprejurarile in care s-au consumat relatiile ei sexuale Edith le-a incercat pe toate si s-a bucurat de fiecare dintre amanti. Cuvantul „exces” nu facea parte din vocabularul ei. A baut pana la satietate, nu s-a dat inapoi de la droguri si a trait la limita, atat la propriu cat si la figurat.
     Eu cred ca acest tip de femeie are curajul de a fi ea insasi, are o personalitate puternica, si un fel de a fi prin care se impune asupra uzantelor si obiceiurilor stabilite de societate.
     Nu face altceva decat sa aleaga o optiune sexuala prin care intelege intr-un alt fel senzualitatea, dorinta si dragostea.
     Este o femei indrazneata, curajoasa si inteligenta care isi gaseste singura drumul fara pudoare sau complexe.
     Cat despre mine….continui sa raman o nebuna indecenta. :D
     Pentru ca sexualitatea este zona in care ma regasesc, ma umple cu acea energie si traire plina de o plenitudine indragostita si eliberata. Este acel spatiu intim in care am fost binecuvantata sa creez si in care l-am intalnit pe Dumnezeu.
     Cat de indecenta mai simt? Hmmmm….tot atat de indecenta pe cat m-a acceptat Dumnezeu.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu