sâmbătă, 24 mai 2014

Cultiva-ti inteligenta sexuala!

Cultiva-ti inteligenta sexuala!

Istetimea ta doboara orice barbat... Dar cind ti-ai verificat ultima data IQ-ul sexual?

Oricit de tare ne-am dori, inteligenta sexuala nu e nicidecum o gaselnita de-a noastra... Este un concept creat cu ceva timp in urma de doi sociologi americani preocupati de legatura intre cele doua componente umane (Shree Conrad si Michael Milburn). In studiul acestora se explica faptul ca unele femei, intens preocupate sa arate celorlalti ca au un IQ ridicat - plus o droaie de alte probleme, precum imaginea despre propria persoana, reputatia, teama de sarcini nedorite ori dorinta de a nu fi folosite de barbatii din viata lor -, se confrunta cu frustrari in ceea ce priveste viata lor sexuala. Totodata, ei au demonstrat ca dimensiunea erotica a fiecarei persoane se poate deduce din coeficientul de inteligenta sexuala, care constituie o componenta a intregii capacitati intelectuale, alaturi de inteligenta emotionala, lingvistica etc.

Conceptul despre care vorbim a facut subiectul multor studii si are o multime de adepti, printre care si actrita Kim Catrall (deloc surprinzator!), bine-cunoscuta in urma rolului Samanthei Jones din "Totul despre sex". Acum citiva ani, ea a scris - cu ajutorul unui grup de cercetatori americani - cartea "Totul despre inteligenta sexuala".

"Este un subiect surprinzator, in cadrul caruia natura si cultura intra in conflict", spune Kim in carte. "Sexul ne excita trupurile, ne alimenteaza imaginat ia si ne atinge sufletele. Ne conecteaza cele mai profunde euri cu lumea exterioara. Felul in care il stapinim determina valoarea pe care sexul o poate avea pentru a ne imbogati viata", adauga ea.

Inteligenta sexuala nu este genetica. Este ceva care se invata, se educa, se insuseste din experientele traite, din curiozitatile pe care ni le satisfacem, din succese, din lecturi... Si pe masura ce timpul se scurge, fiecare dintre noi poate sa si-o imbogateasca!

"Dar cum navigam printre misterele sexului?", se intreaba Kim. "Este posibil sa dezvoltam un soi de inteligenta sexuala care sa ne mareasca placerea si care sa ne faca si mai constienti de noi insine?" Ei bine, da, chiar este posibil...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu