duminică, 2 februarie 2014

sex vs. erotism?!?!

De ce sa nu recunoastem, atit ca femeie cit si barbat,  macar o singura data pe zii mintea noastra aluneca spre placeriile oferite de sexualitate.  Freud sustinea ca sexul este la fel de important pentru om precum mancarea, apa si somnul.  O fi adevarat?
De fapt daca ne gindim un pic logic viata noastra este condusa de sex ( desi multi neaga acest lucru, se mint singuri ) Si ca sa isi dea seama fiecare singur de realitate, hai sa ne gindim un pic. Cum incepi, cum decurge ziua de dupa o noapte ( sau doar citeva ore ) de sex satisfacator ???
Sau cum decurge fara acea satisfactie atit fizica cit si spirituala ?????. Dupa parerea mea cind esti satisfacut din punct de vedere sexual, indiferent de metoda prin care ai obtinut satisfactia respectiva, viata ti se pare mult mai placuta … te simti intr-o stare de plutire permanenta … etc, etc
Astazi toata lumea pare infometata dupa sex, dar nu foarte multi acorda atentie erotismului din viaţa de zi cu zi.
Multi ne dorim afectiune, tandrete, respect si de ce nu iubire, dar nu suntem in stare sa facem pasi pentru obtinerea acestora.
00bm050szrb1
Multi dorim ca viata noastra sexuala sa fie cit mai calitativa, ne asteptam ca partenerul sa aiba anumita experienta in privinta sexului, sa fie cu o minte libertina … dar noi, noi doar asteptam sa primim. Ne asteptam ca daca ii acordam atentie, afectiune unei persoane … sa ne si returneze acea atentie, acea afectiune. Si simplul fapt sa oferi cuiva poate provoca o placere, o satisfactie, te poate face sa te simti bine , stiind ca tu ai dat din tine ce aveai mai mult chiar si daca nu primesti nimic in schimb.
Cum ar fii daca am face noi pasul, primul pas in oferire neconditionata ?????
Sa-i oferim oamenilor din jur un zimbet calduros, o imbratisare , un compliment … bineinteles totul fara a astepta rasplata pentru aceste lucruri.
Un om cald, zimbitor emana energii pozitive si este agreat deseori in societate .
Deseori avem tendinta de a confunda erotismul cu sexul, dar de fapt erotismul se refera la aspectele emotionale, spirituale, fizice ale sexului.
Cum ne inspiram si cum reusim sa imbinam toate aceste aspecte ale vieţii de zi cu zi pentru descoperirea si imbunatatirea erotismului?
Legatura erotica dintre un barbat si o femeie se realizeaza si deseori se imbunatateste ideal in interiorul cupului pe baza imbinarii perfecte intre afectiune si
sex. In viata de zi cu zi, chiar daca in cuplu exista o armonie pe plan intim, intre cei doi, raporturile sexuale nu sunt dorite intotdeauna
in acelaşi timp de ambii parteneri.
Micile gesturi afective fata de celalalt (o imbratisare, o mingiiere, o sarutare mai delicata), tandretea, dorinta pentru celalalt afirma si consolideaza legatura erotica de dragoste care ii uneste pe cei doi implicati in relatie.
Satisfacerea reciproca reprezinta unul dintre lucrurile esentiale in viata de cuplu.
Nu este usor sa mentii contacte sexuale satisfacatoare pe parcursul vieţii alaturi de cineva datorita schimbarilor care apar in vietile noastre.
Dar pastrarea legaturii erotice necesare vietii de cuplu nu se bazeaza numai pe raporturi sexuale regulate.
00dh02vwhwv
Atentia acordata celuilalt, semnele dorintei, impartasirea intimitatii, conversatiile fara inhibitii despre fanteziile, dorintele fiecarui partener sunt elemente indispensabile necesare pentru o legatura armonioasa.
Mentinerea unei legaturi erotice de durata care sa supravietuiasca primelor momente de pasiune este necesara si esentiala pentru longevitatea vieţii unui cuplu.
Intelegerea sexuala si senzuala se poate stabili daca intre cei doi exista, in primul rand, atractie mentala ( chimica )si fizica,  şi va conduce pe parcursul avansarii in relatie la depasirea pudorii si acceptarea de a dezvalui partenerului zone ale corpului pe care le ascundem in fata altora.
Pe langa erotism, convietuirea in cuplu permite sa ne obisnuim cu corpul celuilalt cu tot ceea ce presupune el.
Exista conceptii ce putem aplica in viata  pentru a ne imbunatati energia si a ne trezi erotismul: tantra, yoga, Tao, dans, etc.
000u052zm4u

Toate astea ne ajuta sa ne obisnuim cu corpul nostru, sa ne simtim bine in pielea noastra si astfel, sa ridicam nivelul erotismului in viata noastra.
Bucurandu-ne de viata de zi cu zi, de lucrurile simple ce desori uitam ca exista  şi de ceea ce se intampla in jurul nostru placut este esential pentru cresterea potentialului erotic.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu