luni, 17 februarie 2014

O EXPLICATIE REVOLUTIONARA A ALTRUISMULUI.

O EXPLICATIE REVOLUTIONARA A ALTRUISMULUI..........Unul din marile mistere ale dezvoltarii umane este de ce suntem altruisti. Lipsa egoismului nu pare a fi cea mai buna cale sa-ti asiguri “continuitatea liniei de sange”, de vreme ce aceasta inseamna sa pui interesele altora inaintea intereselor tale. Asadar, cum se face ca intalnim oameni care se arunca in fata unei masini pentru a salva un alt om si furnici care cara puii altor furnici.

Un studiu recent al British Journal of Psychology arata ca altruismul ar putea fi legat de faptul ca femelele anumitor specii sunt predispuse genetic sa prefere masculi altruisti!

Studiul a cercetat, printre surori gemene identice si nu, raspunsul la intrebari referitoare la cat de lipsite de egoism sunt persoanele chestionate si la cat de mult apreciaza eroismul si sacrificiul facut de altii. Participantele nu cunosteau scopul final al testului la care aprticipau.

“Gemenele identice au 100% genele la fel, in timp ce gemenele care nu sunt identice au decat 50% gene la fel dispuse,” spune Tim Phillips, conducatorul studiului, efectuat la Universitatea din Nottingham. Daca raspunsurile gemenelor identice erau, intr-o proportie mai mare la fel la amnadoua, decat la gemenele care nu erau identice, inseamna ca aceasta predispozitie are radacini genetice. “Si asta este exact ce am descoperit,” continua Phillips.

Deci, data viitoare cand sari in fata pericolului…asigura-te ca sunt suficient de multe femei in preajma pentru a observa asta....

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu