sâmbătă, 22 februarie 2014

Cum iti distruge gelozia relatia

Cum iti distruge gelozia relatia



femeie geloasa

Gelozia pozitivă

„Gelozia într-o relaţie este ca sarea în bucate. Puţină poate spori savoarea dar prea multă poate să strice plăcerea şi în anumite circumstanţe îţi poate pune viaţa în pericol.” Maya Angelou
Cu alte cuvinte, gelozia poate fi un factor pozitiv într-o relaţie. Singurul fapt care determină dacă are o influenţă pozitivă sau negativă este felul în care este exprimată şi cum i se răspunde. Dacă gelozia te face să fii mai atentă cu partenerul şi mai grijulie, pentru că nu vrei să îl pierzi, atunci este un lucru bun. Dar atunci când se ajunge la certuri şi accese de furie fără motive temeinice poate determina relaţia să se curme brusc.
Din păcate exemplele negative sunt cel mai des întâlnite, aşa că trebuie să învăţăm să ne ţinem nesiguranţa în frâu.

Eşti geloasă fără motiv?

Iubitul tău nu ţi-a oferit niciodată motiv să fii geloasă sau suspicioasă în privinţa altei tipe dar tu eşti mereu în alertă când apar alte femei în jur. Simţi nevoia să îl controlezi: unde se duce, cu cine se duce, cât stă şi îl suni să îl verifici din oră în oră. Nu ţi-a oferit niciodată niciun motiv de îndoială şi tu îl tratezi ca pe un infractor. Cât crezi că va mai îndura aceast tratament injust?

Ce se poate întâmpla.

Eşti geloasă pe colega lui de la job şi îl iei mereu la întrebări în privinţa ei. Ajungi să ai crize de geloziedacă vezi un comentariu de la ea pe profilul de Facebook sau dacă vezi cel mai inocent mesaj în telefon, pe care îl interpretezi într-un mod total fantezist. Este posibil ca din cauza presiunilor tale „sigur mă înşeli cu Cristina” ca el să ajungă să ia în considerare această variantă din cauza ta. „Dacă tot sunt acuzat pe nedrept, de ce să nu o fac, atunci”?

Eşti geloasă cu motiv.

Dacă partenerul tău are antecedente atunci există, într-adevăr, riscul de a „călca strâmb” din nou. Cu toate astea, nu este o regulă generală, iar dacă acesta ţi-a oferit destule motive să îl crezi că istoria nu se va mai repeta, atunci ar fi cazul să renunţi la crizele de gelozie. Relaţia voastră trebuie să fie construită pe încredere, altfel nu aveţi niciun viitor împreună.

Gelozia iraţională

Părinţii tăi s-au despărţit din cauza infidelităţii, fostul te-a înşelat cu cea mai bună prietenă, eşti foarte posesivă, sau oricare altul ar fi motivul tău, nu trebuie să îl laşi pe iubitul tău să sufere din cauzanesiguranţei tale. Explică-i care sunt temerile tae şi încercaţi împreună să lucraţi cu ele, să le depăşiţi împreună. Important este să recunoşti că ai greşit şi să vrei să te schimbi şi relaţia voastră se va ameliora simţitor.
Învaţă să îţi controlezi sentimentele şi să nu strici o relaţie perfectă din cauza unor nesiguranţe şi a încăpăţânării. Nu te lăsa pradă geloziei, nici măcar atunci când ai motive să o faci. Decât să îţi faci rău lângă un bărbat în care nu ai încredere, lasă-l şi continua-ţi viaţa single. Vei descoperii treptat şi beneficiile!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu