marți, 11 februarie 2014

INTREBARI DESPRE AMOR CARE ITI ESTE RUSINE SA LE PUI!

Amorul este un domeniu in care foarte putini exceleaza. Ceilalti se multumesc cu ceea ce deja stiu, dar intotdeauna este loc de mai bine.

Sigur ai intrebari si dileme de natura amoroasa, dar parca iti este rusine sa intrebi pe cineva, de teama sa nu te faci de ras. E perfect normal sa ai nedumeriri, dar cel mai linistitor lucru este faptul ca nu esti singura. Foarte multe femei s-au lovit de situatii normale, dar care le-au parut jenante.

Situatie: Inceputul este minunat, esti incinsa la maximum, dar pe parcursul actului iti pierzi "cheful". Intreaga situatie incepe sa ti se para ciudata si ai vrea sa te opresti, dar nu vrei sa il faci pe el sa se simta prost.

Nu ai nicio disfunctie neidentificata doar pentru ca, din cand in cand, iti piere dorinta. Solutia problemei tale este sa identifici care este elementul care functioneaza pentru tine in alte cazuri. Poate fi vorba de anumite miscari pe care el le face sau gesturi care te fac sa iti pierzi controlul in pat. Important este sa iti cunosti corpul si sa nu iti fie teama sa iti spui ce iti place si ce te lasa rece. In momentul in care incepi sa iti pierzi interesul, spune-i cum sa te atinga sau cum sa nu. Daca situatia se repeta si pe viitor, e ok sa te opresti si sa-i spui ca il poti satisface in alte moduri.

Situatie: Cateodata te simti sensibila dupa amor si plangi.

Este ceva absolut normal. Comportamentul in pat poate activa emotii complexe, de la euforie la tristete sau furie. Fiecare femeie traieste senzatiile in felul ei si are tendinta sa ii dea conotatii personale si de context. In acele momente te poti intreba daca iubirea voastra este la fel de puternica cum era la inceput, daca vei avea vreodata un copil sau daca esti cu adevarat fericita alaturi de acel barbat. Toate aceste intrebari pot activa stari afective intense. O data cu orga5mul, sunt eliberate neurochimicale ca oxitocina, dopamina sau norepinefrina, care activeaza emotii puternice.

Situatie: Simti ca ai un miros al zonei erogene foarte puternic. Nu au existat schimbari medicale de-a lungul anilor, dar esti ingrijorata.

Daca starea ta de sanatate este normala si stii ca nu ai probleme, nu ai de ce sa iti faci griji. Multe femei sunt constiente de mirosul lor specific si mai mult ca sigur mai focusate pe aceste aspect decat partenerii lor. Partenerii acestor femei nu sunt deloc deranjati sau constienti de "mirosul" partenerelor. Mesajele sociale si culturale au indus ideea ca anumite mirosuri naturale sunt rusinoase. In fapt, acestea au un rol cheie in viata amoroasa. Daca intr-adevar partenerul tau observa schimbari de miros sau consistenta in acea zona, consulta medicul ginecolog.

Situatie: Dupa amor, sangerezi. E o cantitate foarte mica de sange, dar esti ingrijorata.

Cel mai bun raspuns in acest caz ti-l poate da medicul tau ginecolog. Aceasta sangerare poate fi un semn ca ceva nu este in regula, cea mai comuna cauza fiind o infectie. In unele cazuri grave, poate fi vorba chiar de cancer cervical. Ocazional, adolescentele sau femeile gravide observa o sangerare usoara dupa amor, dar in cazul lor este ceva normal din cauza dezvoltarii cervixului.

Situatie: Simti durere in timpul si dupa ce faci dragoste. Nu este o durere intensa, dar te intrebi daca doar tie ti se intampla asta.

Veste buna este ca nu esti singura care experimenteaza acest gen de durere. Multe femei simt durere in timpul actului, doar in anumite pozitii, cu anumiti parteneri sau intr-un anumit moment al ciclului menstrual. Putina durere este normala, dar daca aceasta devine intensa, te poti adresa medicului tau. Daca simti durere in timpul actului, simptom insotit de scurgeri vaginale, crampe menstruale severe sau discomfort la urinare, mai mult ca sigur ai o infectie in zona cervicala.

Situatie: Simti crampe dupa ce faci dragoste, chiar daca nu trebuie sa apara menstruatia.

Crampele  pot fi normale, in special daca cervixul a fost "deranjata" in timpul actului. Senzatia de crampe poate fi si un semn al unei probleme la vezica urinara. Pentru a evita aceasta situatie, incearca sa urinezi atat inainte, cat si dupa. In cazul in care crampele apar dupa fiecare contact, mergi la doctor.

Situatie: Esti jenata ca in timp ce faci dragoste ies anumite "gaze" nedorite.


Situatia este normala si naturala si se intampla multor oameni. Organele de reproducere feminine sunt situatie in proximitatea colonului. In timpul actului, orice miscare a acestor organe poate provoca si o miscare a colonului, care poate elibera gaze. Chiar si orga5mul poate declansa aceste "eliberari". Da, poate fi stanjenitor, insa e bine sa stii ca toti oamenii sunt la fel!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu