marți, 15 aprilie 2014

ORGASMUL VAGINAL VERSUS CEL CLITORIDIAN


Clitorisul este o "reminiscenta" a penisului, cu exceptia faptului ca uretra nu trece prin el, cum este cazul penisului. Erectia clitorisului este similara erectiei masculine, iar "capul" clitorisului are aceeasi structura si acelasi tip de functionare cu a penisului. Singura functie a clitorisului este de a oferi placere sexuala. 

"Diferenta dintre 'importanta' celor doua orgasme (cel clitoridian si cel vaginal) a fost si inca mai este disputata. Mult timp, orgasmul vaginal a fost considerat singurul care conteaza, lasandu-se orgasmul clitoridian intr-o pozitie degradanta, care invalida asumarea feminitatii. Acum nu mai exista o diferenta medicala in ceea ce priveste importanta celor doua orgasme si placerea obtinuta de oricare dintre ele. Important pentru o femeie este sa se simta relaxata, detensionata si implinita sexual.", ne mai spune Lena Rusti.

Trebuie sa stii faptul ca si in orgasmul vaginal, clitorisul este stimulat, el avand rolul esential, iar cum orgasmul Evelor este foarte complicat, lucrurile trebuie sa se petreaca intr-o ordine aproape perfecta.

"Daca o femeie nu atinge decat orgasmul clitoridian si nu poate, in ciuda sentimentului de confort alaturi de partener, a dorintei si in lipsa unor cauze organice, sa atinga orgasmul vaginal, poate fi vorba de o nevoie de control, pe care o poate constientiza si rezolva in timp"


Tu ai avut orgasme vaginale si clitoridiene?

Orgasmul vaginal si clitoridian, intre mit si realitate
Foarte des se intampla ca atunci cand se vorbeste despre orgasmul si frigiditatea femeilor, sa nu se faca o distinctie clara intre orgasmul vaginal si cel clitoridian. De multe ori, barbatii au definit frigiditatea ca fiind esecul femeilor in atingerea orgasmului vaginal. Este cunoscut faptul ca vaginul nu este cea mai sensibila dintre zonele erogene, care ar putea oferi Evelor placeri maxime. Clitorisul, in schimb, este considerat centrul maxim de sensibilitate sexuala, cum este penisul pentru barbati.

Din cauza faptului ca nu cunosc suficiente detalii despre propria anatomie, multe femei accepta ideea ca orgasmul pe care il simt in timpul unui act sexual este datorat stimularii vaginului. Aceasta confuzie se datoreaza a doi factori: fie insuccesului de a localiza centrul orgasmului, fie dorintei de a incadra experienta in asa-numita "normalitate sexuala" a partenerului.
"Avantajele orgasmului clitoridian, chiar daca a fost considerat mult timp o 'Cenusareasa', sunt semnificative: este mai usor de obtinut, este mai sigur si, cel mai adesea, nu implica riscul unor boli cu transmitere sexuala sau riscul unei sarcini. Multe cupluri, nepregatite pentru o relatie totala, il prefera intr-o prima etapa.".

Exista femei care mimeaza orgasmul vaginal pentru a nu ii "rani mandria" partenerului. In bestseller-ul "Eu acuz/I Accuse", Mette Ejlersen detalia aceasta problema comuna multor femei si o numea "comedia sexuala". Autoarea daneza mentioneaza si faptul ca exista femei care mimeaza acest orgasm pentru a cuceri un barbat. Sunt cunoscute destule cazuri de barbati "cuceriti" de astfel de femei, care ajung sa isi paraseasca sotia, considerand-o frigida pentru ca nu are orgasm vaginal..................Mie mi se intampla sa ating orgasmul chiar si atunci cand am fantezii sexuale cu iubitul meu. Uneori, placerea este mult mai intensa cand imi imaginez cum ma saruta, cum ma mangaie sau cum imi stimuleaza clitorisul. Este ceva mental.", imi spune Irina, 25 ani. 

In acest caz, stimularea este una psihologica, orgasmul manifestandu-se fizic; in timp ce cauza este una psihologica, efectul este unul fizic, iar orgasmul se manifesta in organul sexual "echipat" pentru climax sexual - clitorisul. Acest orgasm poate avea intensitati diferite - unele stabile, altele difuze si foarte sensibile. Toate acestea se numesc orgasme clitoridiene.

"Iubitul meu ajunge la orgasm atunci cand penisul intra in contact cu vaginul meu si nu cand imi atinge clitorisul. Ma intrebam daca este normal, pentru ca eu ating orgasmul atunci cand imi este stimulat clitorisul si, de aceea, ni se intampla de foarte multe ori sa nu avem orgasm simultan.", se destainuie Anca. 

Barbatii, dupa cum stim, ating orgasmul mult mai rapid decat noi, Evele. Este ceva normal, doar ca aceasta placere, a orgasmului, ar trebui simtita de ambii parteneri. Situatia devine foarte neplacuta in momentul in care orgasmul tau intarzie sa apara, iar singura persoana satisfacuta in aceasta partida de amor este el. Intr-adevar, ti-ai facut treaba, dar pe tine cine te satisface?

Intr-un articol anterior, intitulat , am dat o definitie a orgasmelor clitoridian si vaginal. Pentru a face o trecere rapida in revista a celor doua tipuri de orgasme, trebuie sa stii ca orgasmul vaginal este de mai multe feluri. Cel inferior (produs la intrarea in vagin, in zona perineului), considerat usor superficial, poate fi provocat printr-o penetrare nu foarte adanca, de scurta durata, prin miscari rapide, al caror ritm nu are mereu aceeasi intensitate.

Orgasmul vaginal profund este mult mai complex si mai satisfacator. Se obtine prin stimularea in profunzime a vaginului si se manifesta prin contractii vaginale puternice, insotite, de cele mai multe ori, de abundenta fluidelor sexuale. Potrivit studiilor, o treime dintre femei afirma ca pot atinge orgasmul prin stimularea vaginului.

Functiile vaginului sunt inrudite cu cele de reproducere, respectiv: menstruatie, "gazda ocazionala" pentru penis, "magazie" pentru spermatozoizi si pasaj pentru nou-nascut.     

Orgasmul clitoridian este mult mai intens decat orgasmul vaginal. Odata ce iubitul tau a identificat clitorisul, treaba este ca si rezolvata! Datorita faptului ca are o multitudine de terminatii nervoase, este foarte sensibil, iar daca partenerul tau stie cum sa il atinga si sa il sarute... experienta poate fi de neuitat! Trebuie sa stii ca acest tip de orgasm intareste si muschii abdominali............Clitorisul este o "reminiscenta" a penisului, cu exceptia faptului ca uretra nu trece prin el, cum este cazul penisului. Erectia clitorisului este similara erectiei masculine, iar "capul" clitorisului are aceeasi structura si acelasi tip de functionare cu a penisului. Singura functie a clitorisului este de a oferi placere sexuala. 

"Diferenta dintre 'importanta' celor doua orgasme (cel clitoridian si cel vaginal) a fost si inca mai este disputata. Mult timp, orgasmul vaginal a fost considerat singurul care conteaza, lasandu-se orgasmul clitoridian intr-o pozitie degradanta, care invalida asumarea feminitatii. Acum nu mai exista o diferenta medicala in ceea ce priveste importanta celor doua orgasme si placerea obtinuta de oricare dintre ele. Important pentru o femeie este sa se simta relaxata, detensionata si implinita sexual."

Trebuie sa stii faptul ca si in orgasmul vaginal, clitorisul este stimulat, el avand rolul esential, iar cum orgasmul Evelor este foarte complicat, lucrurile trebuie sa se petreaca intr-o ordine aproape perfecta.

"Daca o femeie nu atinge decat orgasmul clitoridian si nu poate, in ciuda sentimentului de confort alaturi de partener, a dorintei si in lipsa unor cauze organice, sa atinga orgasmul vaginal, poate fi vorba de o nevoie de control, pe care o poate constientiza si rezolva in timp"


Tu ai avut orgasme vaginale si clitoridiene?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu