marți, 15 aprilie 2014

ORGASMUL PENTRU ...INCEPATOARE!

 

Orgasmul pentru... incepatoare

Orgasmul pentru... incepatoare
O relatie de dragoste implica, de cele mai multe ori, si sex. Pe langa multe alte elemente care stau la baza acesteia, activitatea sexuala este una dintre cele mai importante. Si pana la urma nu conteaza cat de des sau cat de mult faci sex, important este ca acele clipe sa fie traite la intensitate maxima de ambii parteneri; atingerea orgasmului este o chestiune vitala, atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau.

Dar poti defini orgasmul? Poti explica trairile pe care le ai atunci cand ajungi la orgasm? Am hotarat sa punem "bazele" orgasmului la femei, mai ales pentru cele care vor sa afle mai multe despre aceasta stare de "delir" pe care dorim sa o atingem macar o data in viata.

Orgasmul este un raspuns final al activitatii din timpul actului sexual. In cazurile cele mai fericite, poate fi obtinut de ambii parteneri.

Este momentul in care simti o placere fizica intensa, controlata involunar de sistemul tau nervos, si manifestata prin contractii ciclice rapide ale muschilor pelvini inferiori, care iti inconjoara organele genitale si orificiul anal. Pot exista manifestari si reactii involuntare, care constau in spasme musculare in diferite zone ale corpului, euforie generala si chiar tipete si gemete de bucurie. Sunt reactii absolut normale, nimic nu trebuie sa te ingrijoreze. Si oricum, aceste manifestari pot varia de la o persoana la alta.

Pentru a ajunge la orgasm, trebuie sa parcurgi cateva etape foarte importante. Dorinta sexuala este prima si cea mai importanta, de la ea porneste totul. Urmeaza apoi excitatia, care duce, in cele din urma, la orgasm. Daca una din primele doua etape lipseste sau nu este exploatata la maximum, orgasmul nu poate fi atins si de aici ajungi sa te simti nesatisfacuta sau frustrata din punct de vedere sexual.

Trebuie sa inveti sa iti cunosti propriul corp pentru a sti cum si unde iti place sa fii atinsa. O solutie este si masturbarea, fiind considerata de foarte multi sexologi calea cea mai sigura pentru o viata sexuala sanatoasa. In acest mod creste si productia de hormoni (estrogen si testosteron), care ajuta la diminuarea stresului si mentinirea unei stari bune de sanatate, relaxand muschii si oasele.

Pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de tensiunea care iti incarca trupul, orgasmul te ajuta sa previi si ridurile adanci, cancerul, bolile de inima, iti prelungeste viata, imbunatateste memoria, te scapa de durerile premestruale, de cap si de starile depresive, eliminand substante ce au ca efect calmarea. Cate beneficii de pe urma catorva minute de "extraz"...

Pentru a atinge aceasta stare, trebuie sa depui mult efort, dar recunoaste ca merita! Daca dorinta ta sexuala este mai scazuta sau lipseste, nu esti singura... Se pare ca 40% din femei sufera de aceeasi problema si tot mai multe care recunosc faptul ca nu au orgasm. Motive? Sunt multe si foarte variate: stres, probleme medicale, care tin de psihic etc.

Multe femei foarte tinere sunt mai mult decat ingrijorate in legatura cu abilitatea lor de a ajunge la orgasm. La femei, spre deosebire de barbati, orgasmul este mai greu de obtinut si, de cele mai multe ori, trebuie invatat. Exista femei care nu reusesc sa atinga orgasmul decat dupa o perioada mare de timp de la inceperea vietii sexuale. Deci poti atinge primul orgasm la 18 ani sau chiar la 35 de ani. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu?

In mod normal, dupa varsta de 30 de ani, femeile ar trebui sa fie capabile sa atinga orgasmul mult mai usor; la unele, dorinta sexuala apare la jumatatea ciclului menstrual, in perioada care urmeaza ciclului menstrual sau in anumite perioade ale lunii. Totul tine de organismul fiecareia.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu