marți, 15 aprilie 2014

Cu exercitiile Kegel, orgasmul este garantat

Cu exercitiile Kegel, orgasmul este garantat

Cu exercitiile Kegel, orgasmul este garantat
Intr-un articol anterior -  - am facut referiri la cateva metode prin care noi, femeile, putem atinge orgasmul mai rapid, printre acestea numarandu-se si exercitiile Kegel. Ce-i drept, atunci nu am descris in detaliu modalitatile de efectuare si beneficiile, dar acum revin si aduc mai multe lamuriri! 

In mod sigur, multe dintre noi au auzit de exercitiile Kegel, dar oare stim cum sa ne folosim de ele pentru a atinge placerea maxima?

Aparute la sfarsitul anilor '40 si numite astfel dupa numele doctorului ginecolog Arnold Kegel, aceste exercitii reprezentau, la vremea respectiva, o metoda de tratare a incontinentei urinare, prin intarirea musculaturii planseului pelvin.

Poate putine dintre noi stiu, dar muschii plansei pelviene au un rol important in ceea ce priveste sexualitatea si pot reprezenta, uneori, un impediment in atingerea orgasmului.
, practicarea acestor exercitii Kegel sunt utile atat femeilor, cat si barbatilor. Pentru femei, practicarea regulata este utila pentru cele care sufera de prolaps pelvin, uscaciune vaginala sau atrofie, dar si alte simptome care pot afecta viata sexuala. Practicarea acestor exercitii te poate ajuta sa controlezi adancimea si viteza penatrarii penisului, iti creste intensitatea circulatiei sangelui in zona rectala si vaginala si astfel reusesti sa te exciti mai repede, iar placerea de a face sex creste.

Pentru barbati, exercitiile Kegel sunt recomnadate, ca si femeilor, pentru tratarea incontinentei urinare de diferite forme sau a mictiunii cu probleme grave (atunci cand persoana simte nevoia sa urineze puternic astfel incat nu ajunge in timp util la toaleta). Din punct de vedere sexual, practicarea acestor exercitii ii poate ajuta pe barbati sa aiba erectii puternice, orgasme mai dese si mai intense si sa isi controleze erectia, chiar si cei care au trecut de "prima tinerete".

Acum ca am aflat beneficiile acestor exercitii, hai sa aflam cum si unde le putem face.

Exercitiile Kegel pot fi facute oriunde si oricand, chiar si la birou, fara ca cineva din jurul tau sa isi dea seama, sau chiar in timpul actului sexual (daca faci corect acest exercitiu, partenerul tau va avea impresia ca ii "strangi" penisul).  Rezultatele acestor tipuri de exercitii pot deveni vizibile intr-o luna, poate chiar si mai devreme, cu conditia sa fii perseverenta si sa ai rabdare.....

Cum se fac exercitiile Kegel...


1. In primul rand, localizeaza muschilor perineali (pubococcigieni - PC). Multe persoane incep sa faca aceste exercitii, dar contracta alti muschi decat cei PC. Inainte de a incepe aceste exercitii, identifica-ti muschii PC! 

Cea mai sigura cale prin care iti poti identifica muschii PC este cea prin care iti opresti brusc jetul de urina in timpul procesului de mictiune. Opreste, in mod intentionat, eliberarea urinei. Muschii care se contracta sunt cei PC. Repeta acest exercitiu pana cand inveti sa controlezi acesti muschi.

O alta modalitate prin care poti sa iti depistezi muschii PC consta in introducerea unui deget curat (pentru femei - in vagin, iar pentru barbati - in anus) si sa il strangi. Daca simti o presiune in jurul degetului, atunci, in mod sigur, folosesti muschii potriviti, adica cei PC.

2. Dupa ce ai localizat muschii PC, incearca sa ii contracti 3-5 secunde, oricat de tare poti, apoi relaxeaza-i pentru aceeasi perioada de timp. Daca doresti sa incepi o sesiune de exercitii Kegel, depisteaza de cate ori poti face acest lucru pana ce simti muschii obositi.

3. Dupa ce ti-ai aflat limitele in ceea ce priveste timpul de mentinere a muschilor PC contractati si apoi relaxati, poti "depasi" putin aceste limite. Incearca mai multe sesiuni de contractii si relaxari ai acestor muschi: daca ai putut contracta muschii 5 secunde si apoi sa ii relaxezi pentru aceeasi perioada de timp, incearca sa faci aceste lucruri timp de 6 secunde, apoi de 7 secunde si tot asa. Poti contracta muschii PC pentru 10 secunde, apoi sa ii relaxezi pentru alte 10 secunde si repeta aceste exercitii de 10 ori. Nu incerca sa te fortezi prea  mult, mai ales ca esti la inceput.

4. Dupa ce ai castigat putina "experienta", poti sa faci aceste exercitii chiar de 3-4 ori pe zi. Incearca sa variezi intensitatea de contractare a muschilor PC, dar si a timpului de relaxare a acestora; contracta rapid si apoi relaxeaza la fel de rapid. Nu uita, insa, sa nu fortezi prea mult, pentru ca iti poti provoca disconfort sau chiar durere.

5. Daca te simti confortabil, poti introduce aceste exercitii si in procesul tau de masturbare. Fa-le in timp ce te "aprinzi" cand faci dragoste cu iubitul sau, inainte si chiar in timp ce ai un orgasm. Vei observa ca aceste exercitii pot accentua intensitatea acestuia, ajutandu-te sa ajungi il al noualea cer. Ca orice exercitiu, este foarte important sa incepi incet si sa fii foarte atenta la modul in care reactioneaza corpul tau.

Nu ai nevoie de un echipament special pentru a practica exercitii Kegel. Exista pe piata multe produse care te pot ajuta sa iti faci mai bine aceste exercitii, dar cum nu ai nevoie de un echipament special, ca pentru sala de gimnastica, poti foarte bine sa nu apelezi la aceste produse. Daca, totusi, iti doresti un dispozitiv care sa te ajute sa realizezi aceste exercitii, poti opta pentru un Kegelmaster, care este folosit pentru antrenarea muschilor pelvini prin existenta unei rezistente vaginale, cresterea fortei musculara si pentru imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul vaginului.

 
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu