marți, 5 august 2014

Orgasmul: ce este şi cum îl obţii

Poate că îl ai în fiecare seară, dar trebuie să recunoşti că nu toată ziua citeşti despre el. Fă-o acum, să afli cum stau lucrurile şi la alţii

Ce este un orgasm? Este culmea excitaţiei sexuale, când muşchii, care se contractaseră în timpul actului sexual, se relaxează şi dau naştere unor senzaţii plăcute, care reverberează în întregul corp. În timpul orgasmului, bătăile inimii se accelerează, tensiunea sanguină creşte, muşchii pelvieni încep să se contracte ritmic. Un val de endorfine se eliberează în tot corpul şi dau naştere unei senzaţii generale plăcute. Femeia se simte împlinită, fericită, relaxată. Ţi-am dat o definiţie mai mult sau mai puţin ştiinţifică, dar tu ştii mai bine ca oricine că, în realitate, e greu de descris ce simţi atunci. Când e vorba de orgasmul feminin, sexologii par a fi pe tărâmul tuturor posibilităţilor. Nimeni nu are opinii bătute în cuie, pentru că natura feminină e schimbătoare ca vremea. Cea mai frigidă femeie poate, dacă se întâlneşte, în sfârşit, cu iubitul vieţii sale, să devină, o „fântână” de orgasme în serie. Dacă un bărbat atinge orgasmul, de cele mai multe ori, fără probleme, o femeie poate să fie distrasă de factori imprevizibili. Dacă el a schimbat brusc ritmul sau sună telefonul de la serviciu, adio orgasm – deşi cursa părea fără întoarcere. Nepătrunse sunt tainele naturii feminine...

Cum poţi să-l ai?

Orice fel de stimulare sexuală poate să te ducă până la capăt. Multe femei au primul orgasm prin masturbare. Se pare că e cel mai uşor de obţinut, de vreme ce 95% dintre femeile chestionate într-un studiu au spus că orice stimulare clitoridiană sfârşeşte în orgasm. Bineînţeles, orice interacţiune cu un bărbat are şanse mari să te ducă până în al nouălea cer – dar nu chiar atât de mari, din păcate. Numai 29% dintre femei spun că juisează de fiecare dată când fac dragoste cu iubitul lor. Există şi femei care ajung în extaz numai pentru că le-au fost mângâiaţi sânii aşa cum trebuie. Şi un procentaj impresionant de visătoare: 40% s-au trezit din somn în orgasm! Unora le place sexul – că altfel nu putem să ne explicăm cum reuşesc să ajungă în climax numai prin contracţii vaginale şi încrucişare – măiastră, am putea spune - a picioarelor. Cum ar fi ca asta să se întâmple în banca unui amfiteatru, în timp ce conferenţiază un tânăr profesor... Ups, am intrat pe tărâmul fanteziilor. Cu atât mai bine, sunt femei care nici n-au nevoie decât de fantezii ca să trăiască cel mai profund orgasm. Mai greu e să se abţină să nu geamă...

De câte tipuri este?

Cel mai uşor de obţinut este, fără discuţie, orgasmul clitoridian. Orgasmul vaginal se poate simţi prin stimularea punctului G - îl cunoşti, nu-i aşa? Îl găseşti la câţiva centimetri în interiorul vaginului, pe peretele anterior. 10% dintre femei ejaculează în timpul acestui orgasm. Adică, secretă un fluid asemănător cu cel produs de prostată, care se elimină prin uretră. Părerile sunt împărţite în privinţa a cât de bine este să se producă aşa ceva. Pentru că, la fel ca şi în cazul bărbatului, descărcarea produce vlăguire şi tristeţe. Îţi trebuie apoi câteva minute să-ţi revii, dacă vrei să mai continui jocul. E ca şi cum ai „pierde energie”. Se pare că şi bărbaţii pot să aibă orgasm fără să ejaculeze, dar pentru ei este necesar un antrenament mai special. „Gurile bune” spun că ar exista şi unele specimene înzestrate de la natură - Doamne dă să dăm şi noi peste unul! Dar să revenim la tipurile de orgasm. În timpul acţiunii, datorită plăcerii, vaginul devine mai scurt, pentru că uterul coboară. În felul acesta, penisul poate să vină în contact cu deschizătura colului, fapt care poate da naştere celui de-al treilea tip de orgasm – cervico-uterin. Nu multe femei se pot lăuda că l-au simţit pe acesta, dar e bine să ştim că există. Postura Misionarului în care dai picioarele peste cap favorizează obţinerea lui. 
Mai există şi orgasmul anal, şi un tip de orgasm oral – dar când tu îi faci lui, nu el ţie! Este ceea ce trăiesc actriţele de filme porno talentate când reuşesc să înghită penisul iubitului lor.

De la zero la plus infinit

Dacă nu l-ai avut prea des, nu dispera. Cu un iubit înţelegător şi multe afrodiziace, sigur vei reuşi
Anorgasmia – Inabilitatea de a avea orgasm. 10% din femei suferă de ea. Poate fi primară - când femeia nu l-a simţit niciodată, secundară - când a trecut mult de când a fost ultima oară, sau situaţională - când femeia în cauză poate să aibă orgasm numai în anumite situaţii, cum ar fi doar prin masturbare, dar nu şi prin contact sexual. 
Orgasm simultan – Din păcate, se întâmplă mai mult în filme decât în realitate. Probabilitatea este foarte mică, din cauza modului diferit în care se comportă corpul femeii, respectiv al bărbatului în această situaţie. Se poate atinge atunci când comunicarea dintre cei doi este foarte profundă şi fiecare are capacitatea de a-i simţi foarte bine „ritmurile” celuilalt. 
Orgasm multiplu – Până nu demult, medicii credeau că numai unele femei pot, dar, conform ultimelor studii, s-a dovedit că majoritatea femeilor sunt capabile de orgasme în serie, cu condiţia să aibă un partener atent şi iubitor. Şi această capacitate de a avea orgasme în cascadă creşte odată cu vârsta!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu