vineri, 1 august 2014

Câteva motive pentru care MASTURBAREA e mai bună decât SEXUL

ohoMasturbarea nu trebuie sa fie o activitate practicata doar in lipsa unui partener. Exista numeroase motive pentru care autosatisfacerea sexuala merita atinsa si in timpul unei relatii.
Cel mai bine ne cunoastem propriul trup, acesta fiind un alt motiv pentru care fiecare stie cel mai bine ce-l excita si ce nu. Iar cei care inca nu si-au descoperit trupul prin masturbare ar trebui sa inceapa de indata, caci autocunoasterea fizica este si una dintre premisele care stau la baza unei relatii fericite de cuplu.
Mai mult, exista momente in timpul relatiei cand masturbarea este chiar mai eficienta decat sexul in sine!
1. Cand partenerul nu se simte bine. Nu trebuie sa fie neaparat bolnav, este suficient sa se simta balonat sau, pur si simplu, indispus, fapt care-i taie cheful de sex. Pana una alta, este firesc ca, ocazional, unul sau amandoi partenerii sa nu ai starea necesara pentru o partida in doi. In astfel de situatii, masturbarea este cea mai buna solutie la indemana!
2. Poti sa experimentezi cu tot felul de jucarii sexuale fara sa te gandesti ce spune partenerul. Mai ales in cazul barbatilor, acestia sunt, uneori, mai reticenti la jucarii sexuale, considerand ca nu este nevoie de ele atata timp cat ei sunt prezenti si activi in timpul sexului. Insa jucariile sexuale nu ofera doar placere, ci satisfac si o anume curiozitate si ofera diversitate vietii sexuale. Daca partenerul nu este incantat de folosirea jucariilor sexuale, cea mai buna cale de a experimenta este masturbarea.
3. Lipsa sunetelor “bizare” care se aud in timpul unei partide de sex, dar nu si in momentul in care te masturbezi inseamna ca vei avea parte de mai putine momente jenante in care trebuie sa dai ochii cu colegul de apartament, cu vecinii sau chiar cu parintii, daca stai cu ei. Masturbarea este mai silentioasa, dar nu mai putin excitanta.
4. Nu ai nevoie de prezervative.
5. Nu vei avea parte de dimineti incomode si nu te vei simti nevoit/a sa dai bir cu fugitii dupa masturbare, ca atunci cand ai facut sex cu cineva pe care nu-l cunosteai prea bine.
5. Masturbarea dureaza exact cat vrei tu! Uneori, sexul poate dura aparent o vesnicie, iar tot ce-ti doresti in astfel de momente este ca celalalt sa termine mai repede. Insa autosatisfacerea sexuala este atat de scurta sau lunga ca durata de timp cat ai tu nevoie.
6. Nu esti presat/a ca trebuie sa-l ajuti pe celalalt sa termine. Cand te masturbezi, chiar iti permiti sa dai dovada de “egoism”, fapt pe care nu prea poti sa il faci in timpul unei partide de sex, caci te-ai simti destul de rau daca partenerul/a nu a atins orgasmul si tu da.
7. Nu te vei trezi niciodata dimineata regretand ce ai facut azi-noapte.
8. Nimanui nu-i va pasa ca nu ti-ai epilat zona pubiana.
9. Poti face exact ce vrei dupa! Odata ce ai terminat cu masturbarea, nu trebuie sa faci ceea ce-si doreste si partenerul. Poti adormi imediat daca iti vine somnul, poti sa te uiti la un meci sau poti sa mananci o inghetata uitandu-te la un film alb-negru. Oricum ar fi, nu te deranjeaza nimeni!            Chiar si in prezent, masturbarea reprezinta un subiect tabu pentru multe persoane. Pentru a intelege corect acest subiect este necesar ca oamenii sa exploreze si sa se informeze legat de practicile sexuale sanatoase.
masturbation-450x297
Masturbarea poate imbunatati viata sexuala. Din diverse motive, masturbarea poate reprezenta un avantaj in viata sexuala de cuplu. Acest obicei ajuta oamenii sa isi cunoasca mai bine propriul raspuns sexual – ceea ce ii satisface si ce nu – astfel incat sunt mai in masura sa explice partenerilor modul in care le place sa fie atinsi, scrie sfatulmedicului.ro
In cazul barbatilor, masturbarea ii poate ajuta sa se familiarizeze cu senzatiile dinainte de orgasm si astfel, ii poate ajuta pe cei care sufera de tulburari de erectie sa invete cum sa evite ejacularea precoce.

Uneori, masturbarea este o modalitate de autosatisfactie, in cazul in care partenerii nu sunt disponibili – absenta sau boala.
- Masturbarea intareste musculatura pelvina. Pe masura ce imbatraniti, tonusul muscular natural scade. Sexul regulat si masturbarea solicita muschii pelvieni. Acest lucru ajuta la prevenirea disfunctiei erectile si a incontinentei urinare la barbati. Atunci cand sexul cu partener nu este posibil, masturbarea este la indemna pentru intarirea si mentinerea musculaturii pelvine.
masturbation-internet
- Orgasmul creste rezistenta planseului pelvin. Orgasmul reprezinta un antrenament fizic intens pentru muschii pelvini. Presiunea sangelui la nivelul clitorisului creste foarte mult. Tonsul muscular, respiratia si ritmul cardiac cresc. Uterul se ridica de pe planseul pelvin, crescand tensiunea musculara din zona pelviana. Acest lucru intareste intreaga regiune si creste satisfactia sexuala.
- Masturbarea ajuta la prevenirea infectiilor de col uterin si amelioreaza infectiile tractului urinar la femei. In plus, la barbati masturbarea ajuta la prevenirea cancerului de prostata, iar in cazul femeilor, masturbarea poate oferi protectie impotriva infectiilor de col uterin.
- Masturbarea este asociata cu sanatatea cardiovasculara si cu un risc mai scazut de diabet zaharat de tip 2. O serie de studii au aratat ca persoanele care au mai multe orgasme si care au o satisfactie sexuala ridicata – cu un partener sau nu – prezinta o rezistenta marita la boli coronariene si diabet zaharat de tip 2.
- Masturbarea amelioreaza insomniile. Autosatisfacerea sexuala poate ajuta, in mod natural, la scaderea frecventei episoadelor de insomnie. Acest lucru se datoreaza faptului ca in urma masturbarii (ca si in cazul contactului sexual cu un partener) organismul se detensioneaza si elibereaza hormoni cu rol benefic pentru organism.
Multi oameni se masturbeaza pentru a se relaxa dupa o zi agitata si pentru a se putea odihni mai bine in timpul noptii. Acest lucru este pus pe seama hormonului numit dopamina, care este eliberat de organism de fiecare data cand acesta anticipeaza un climax sexual. Dupa orgasm sunt eliberati doi hormoni care ajuta la relaxarea corpului – oxitocina si endorfina – care pot fi de ajutor in cazul persoanelor care au dificultati in a se odihni pe timp de noapte. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu