miercuri, 2 iulie 2014

Reguli de cumparare si purtare a parfumului

Reguli de cumparare si purtare a parfumului


 



)
Un parfum bun este recunoscut dupa aroma lui, nu dupa numele pe care-l poarta. Si chiar asa si este, cel mai vandut parfum din lume, Chanel No.5 este recunoscut in primul rand dupa notele sale parfumate, si abia apoi dupa brand-ul sau. In prezent, exista mii de parfumuri care iti pot incanta simturile, iar acest numar urias de optiuni ii creaza greutati unei femei, cand doreste sa aleaga parfumul perfect pentru ea.Diva Hair iti vine in ajutor, cu un ghid interesant care cuprinde cateva informatii si reguli care iti sunt absolut necesare cand alegi si porti parfumul potrivit.

  

CE ESTE PARFUMUL?

Parfumul este un amestec de uleiuri esentiale, compusi aromatici si solventi. Concentratia acestor ingrediente decide longevitatea si intensitatea parfumului. Astfel:
• Apa de parfum (Eau de Parfume) - contine intre 10 - 20% compusi aromatici. Aceste tipuri de parfumuri sunt mai scumpe, deoarece au o durata mai mare.
• Apa de toaleta (Eau de Toilette) - contine intre 5 - 15% compusi aromatici, avand, prin urmare, o durata mai scurta de viata decat a apei de parfum.
• Extractul de parfum - contine intre 15 - 40% compusi aromatici si este cel mai puternic si mai scump tip de parfum. Ai nevoie numai de o picatura pentru ca parfumul sa te invaluie in aroma lui toata ziua.
• Apa de colonie (Eau de Cologne) - contine intre 2-5% compusi aromatici. Un astfel de parfum este mai ieftin, insa dureaza mult mai putin.

poza multe sticle de parfum

  

INGREDIENTE DIN PARFUM CARE AJUTA ORGANISMUL



Suntem obisnuite ca parfumul nostru sa contina cele mai inedite amestecuri de arome, de la fructe, la flori si chiar alte substante mai extravagante.
Insa exista cateva ingrediente care pot ajuta psihicul tau intr-o mare masura:
grapefruit: aceasta aroma te ajuta sa nu te enervezi, dar in acelasi timp iti mentine psihicul alert si imbunatateste memoria
iasomia: este o aroma care calmeaza si improspateaza psihicul
portocala: este o aroma potrivita daca lucrezi intr-un mediu office stresant, fiind capabila sa detensioneze atmosfera
ghimbir: aroma puternica ajuta in coordonare si reflexe
scortisoara: aroma ei mentine o dispozitie buna
lamaia: indeparteaza depresia si melancolia
lavanda: este o aroma tonica, potrivita pentru cei care sufera de insomnie.

  

CUM SA ALEGI PARFUMUL POTRIVIT

Pentru ca o femeie sa fie completa, trebuie sa aiba si parfumul potrivit. Astfel ca, nu te grabi in magazine spre primul brand care iti sare in ochi, fa un efort pentru a gasi parfumul care te completeaza.

poza sticla parfum

1. Fii atenta la ingrediente In acest mod vei putea sa comunici mult mai eficient cu vanzatorii. Astfel, un parfum poate fi descris drept: citric, floral, picant, lemnos sau cu aroma de mosc. Aceasta descriere dovedeste ca, desi ingredientele sunt mai multe, aceasta este aroma predominanta. Citeste cu atentie eticheta produsului, vezi care sunt ingredientele. O aroma citrica sau florala va fi mult mai potrivita pentru zi, pe cand cele lemnoase se asorteaza evenimentelor deosebite. Exista si exceptii: iasomia este o floare cu aroma grea si puternica, o aroma nepotrivita pentru un parfum de zi.
2. Incepe cautarea de acasaMai precis, fii atenta la aromele din jurul tau. Ce arome preferi pentru lumanarile parfumate? Care sunt florile ale caror miros te incanta? Ia cu asalt parfumurile prietenelor tale, vezi daca iti place ceva anume la vreunul dintre ele, citeste-le eticheta si identifica aroma care iti place. Fa o lista atat cu aromele preferate cat si cu parfumurile care contin aceste ingrediente.
3. Nu te grabi la cumparaturiCand pleci sa iti cumperi parfumul, poarta maneca scurta, astfel vei avea portiuni de piele mai mari pentru testare: incheieturile, antebratul si spatele cotului. Cu lista de la pasul 2, incepe testarea, mai intai pe mostre de hartie si apoi, daca iti place, neaparat pe piele, pentru ca sa afli exact cum reactioneaza parfumul cu incarcatura chimica a pielii tale. Lasa 2-3 minute si miroase din nou. Cel mai bine este sa indepartezi apoi toate aromele de pe piele cu un servetel umed, si sa alegi doua dintre parfumurile incercate, care ti-au placut cel mai mult. Apoi pleaca la plimbare jumatate de ora, chiar o ora, si vezi care dintre aceste parfumuri te incanta si dupa. Abia acum poti sa fii sigura ca parfumul ales ti se potriveste.

  

REGULI DE PURTARE A PARFUMULUI

• Poarta un parfum proaspat vara si unul dulce iarna.
• Nu purta numai acelasi parfum, chiar daca esti indragostita de el. Este bine sa oscilezi parfumurile la saptamana, pentru ca folosind acelasi parfum nu vei mai distinge aroma lui si vei avea tendinta sa folosesti prea mult.
• Aplica parfum in locurile unde se simte cel mai puternic pulsul: incheieturile mainilor si in lateralele gatului, de la o distanta de 12-14 cm.
• Nu aplica mai multe parfumuri deodata. Amestecul de mirosuri poate deveni disgratios.
• Nu aplica niciodata parfumul pe haine. Acesta le poate pata, si nici nu va avea aroma dorita in reactie cu chimicalele din tesatura.

  

RECOMANDARI PARFUMURI DE ZI

Nina Ricci Premier Jour 

Note baza: lemn de santal, mosc
Note inima: mazare dulce, vanilie, migdale
Note varf: mandarine, gardenie
Nina Ricci Premier Jour

Versace Bright Crystal

Note baza: chihlimbar, mosc. lemn Akashi
Note inima: bujor, magnolie, floare de lotus
Note varf: rodii, yuzu
versace bright crystal

Lancome Poeme

Note baza: vanilie
Note inima: trandafiri, frezii, narcise, mimoza
Note varf: mac albastru himalayan, datura

lancome poeme

  

RECOMANDARI PARFUMURI DE SEARA

Lolita Lempicka Lolita Lempicka

Note baza: vanilie, boabe de tonka, migdale prajite
Note inima: iris, lemn-dulce, violete
Note varf: seminte de iedera, anason

Lolita Lempicka Lolita Lempicka

Lanvin Eclat D'Arpege 

Note baza: cedru alb din Liban, mosc, chihlimbar
Note inima: frunze de ceai verde, flori de piersic, bujor rosu, osmanthus
Note varf: frunze de lamai sicilian, liliac

lanvin eclat daperge

Bvlgari Jasmin Noir

Note baza: lemn pretios, lemn dulce
Note inima: iasomie, tonuri de migdale
Note varf: gardenie

bvlgari jasmin noir

Tie ce parfum ti se potriveste?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu