vineri, 11 iulie 2014

MOTIVE DE INSELAT PARTENERUL SI MITURI DESPRE INFEDILITATE!

Statisticile recente sugereaza ca 40% din femei (si numarul este in crestere!) si 60% din barbati sunt implicati, la un anumit moment al vietii lor, intr-o relatie extraconjugala. Daca adaugam cifrele, putem estima ca 80% din casatorii/relatii de durata vor avea cel putin un partener care are o relatie extraconjugala.
E posibil ca statisticile sa para enorme, insa, atat eu cat si alti psihologi care oferim consiliere de cuplu stim ca acestea sunt adevarate. Nu de putine ori descoperim la discutiile private pe care le avem cu fiecare dintre parteneri ca unul din acesta este implicat intr-o relatie extraconjugala de care celalalt partener habar nu are.
E posibil ca sa observi semnele infidelitatii. E posibil sa observi schimbarile de obicei si comportament ale partenerului precum: detasarea, absenta, neglijenta si scaderea productivitatii.
Poate vei observa acel „nu-i sta in fire”. Asta nu inseamna ca partenerul va recunoaste relatia pe care o are!
 In momentul in care te confrunti cu un partener infidel, primul pas pe care trebuie sa il faci inainte sa iei o decizie e sa stabilesti in ce tip de relatie extraconjugala se afla partenerul tau.

7 tipuri de relatii extraconjugale


Este important sa intelegi ca relatiile extraconjugale sunt diferite si au obiective diferite. Specialistii au identificat 7 tipuri diferite de relatii extraconjugale.
1. Unele relatii apar ca consecinta a perceperii unei lipse de intimitate in casatorie si duc la infidelitate emotionala. Se intampla atunci cand cineva incepe sa faca confesiuni fata de o persoana de sex opus despre problemele cu care se confrunta in relatie si se ataseaza emotional de acesta. De aici si pana la infidelitate e o poveste foarte scurta de obicei.
2. Alte relatii au la baza confuzii cu privire la sexualitate sau traume in copilarie sau in trecut. Sunt persoane care nu stiu sa spuna NU atunci cand apare o oportunitate de a face sex cu alte persoane. Au impresia ca ar jigni sau ofensa daca ar refuza.
3. Alte relatii au la baza o mentalitate educata de societatea prezenta si care poate fi etichetata ca „vanatorii de trofee”. Sunt cei care bifeaza in lista lor cat mai multe persoane. Sunt persoane care au fost parasite in adolescenta si au decis sa faca sa sufere cat mai multe femei. Astfel, acestia seduc si parasesc femeile una dupa alta.
4. Unii se implica in relatii extraconjugale datorita nevoii pentru drama si entuziasm pe care le simt de fiecare data cand se indragostesc. Sunt cei care spun „imi place sa fiu indragostit”. Problema e ca ii place sa fie indragostit mereu de alta persoana.
5. Altii aleg sa aiba o relatie extraconjugala datorita a ceva ce a facut au nu a facut partenerul. Razbunarea are ca fundament furia. Insa, furia e problema lor nu a partenerului.
6. Un alt tip de relatie are ca obiectiv demonstrarea faptului ca „inca mai sunt dorit”. Unele persoane intra in relatii extraconjugale pentru a-si demonstra ca inca mai sunt dorite de sexul opus si ca mai prezinta interes pentru ceilalti posibili parteneri.
7. Alte relatii au la baza o mare confuzie in care partenerul nu este capabil sa se deschida si sa aiba o relatie profunda ajungand in mai multe relatii superficiale si nereusind sa decida cu cine sa ramana.

5 Mituri despre infidelitate

  

Cu totii avem idei eronate despre anumite aspecte ale vietii. Parintii si societatea se lupta din greu sa ne spele creierul si sa ne bage in cap idei care ne fac rau. Aceste idei stau la cauza indoielilor cu privire la propria valoare, a fricii de a fi parasiti sau de a ramane singur. Mai jos sunt 5 exemple de idei eronate despre fidelitate pe care tu si copiii tai le invatati din media, de la exemplele pe care le vedeti in jur, din familie, de la prieteni de-alungul anilor:
Mitul 1
Infidelitatea inseamna ca partenerul nu isi mai iubeste partenerul si iubeste pe altcineva.
Adevarul: Infidelitatea nu are de a face cu iubirea. Iubirea nu presupune a minti si a ascunde.

Mitul 2
Infidelitatea inseamna ca ceva nu merge bine sau lipseste in casnicie. Aceasta teorie e prezenta in toate filmele si e folosita ca si scuza de cel care inseala.
Adevarul: Ceea ce lipseste intr-o relatie nu are nimic de a face cu decizia celui care a ales sa insele. Daca nu ai ceva, procuri si incerci sa repari. Daca totusi decizi sa cauti in alta parte, incetezi prima data relatia pe care o ai la acest moment.
Mitul 3
Infidelitatea este condamnata de societate.
Adevarul: Infidelitatea este incurajata subtil in societatea noastra. Un sondaj a indicat faptul ca multi barbati il invidiaza pe Tiger Woods. De ce credeti ca povestile despre relatiile vedelor se vand atat de bine? Nu stiti cazuri in care toata lumea stie ca nevasta lui George se culca cu Cosmin si George e singurul care nu stie? Cine dintre cei care stiu indraznesc sa vorbeasca?
Mitul 4
E ceva gresit cu tine din moment ce te-a inselat. Ai vreun defect. Este problema ta.
Adevarul: E problema celui care inseala. El are o problema. Chiar daca tu ai comis greseli, este alegerea lui sa insele. Nu esti responsabil pentru alegerile celuilalt chiar daca acesta da vina pe tine si iti spune ca din cauza ta a facut-o.
Mitul 5
Tu esti victima si cel care inseala se distreaza de minune.
Adevarul: Cel care inseala e de fapt victima. De cele mai multe ori cei care inseala nu au liniste si incearca tot felul de cai prin care sa si-o gaseasca. Una din acestea este infidelitatea. Insa, nici asta nu le aduce linistea pe care si-o doresc, din contra. Majoritatea persoanelor care se afla in mai multe relatii sufera de un nivel mai ridicat de stres decat ceilalti.

Iti doresc o relatie frumoasa si multa tarie sa treci peste momentele mai dificile.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu