joi, 10 iulie 2014

Creierul Femeii VS. Creierul Barbatului

VIDEO Creierul Femeii VS. Creierul Barbatului


Recunosc că am încercat mult timp să înţeleg femeia, în toată complexitatea sa, şi nu de puţine ori am renunţat mai contrariat decât la început, pentru simplul motiv cănu găseam nici o logică în ceea ce descopeream. Cu timpul însă mi-au ajuns în faţa ochilor informaţii despre diferenţele şi asemănările dintre bărbat şi femeie, despre structura diferită a creierelor noastre.
  







Îţi împărtăşesc şi ţie astăzi un video superb, un seminar de fapt spumos şi plin de învăţături spus în glumă, ţinut de Mark Gungor.  Mark Gungor este un sacerdot american care vorbeşte în seminariile sale despre viața de cuplu, în special despre neînţelegerile dintre parteneri ; el face asta într-un stil unic şi cu un talent actoricesc remarcabil, făcând audienţa să râdă cu lacrimi, dar în egală măsură invitând la reflexie. „The tale of the two brains” face parte dintr-un astfel de seminar susținut de Mark Gungor, seminarul durează două ore....
“Creierul bărbaților este unic. Creierul bărbaţilor este alcătuit din cutii mici, pentru orice: o cutie pentru mașină, o cutie pentru bani, o cutie pentru servici, o cutie pentru soție, o cutie pentru copii, o cutie pentru soacră pe undeva prin subsol. . . avem cutii peste tot! Iar regula este: aceste cutii nu se ating! Când un bărbat deschide un anumit subiect, se duce la cutia respectivă, o trage afară, o deschide și discută DOAR despre ce se află în ACEA cutie. Apoi, după ce a discutat despre ce se află în acea cutie, o închide și o așează la loc cu mare atenşie, FĂRĂ să atingă celelalte cutii.
Creierul femeilor este foarte diferit de cel al bărbaților. Creierul femeilor este ca un ghem de fire, şi TOTUL este conectat la TOT: banii se duc la maşină, maşina la serviciul tău, copiii la mama ta, şi TOT este conectat la TOT! Creierul femeilor este ca rețeaua de internet, şi totul merge pe bază de energie pe care o numim Emoţie. Acesta este unul din motivele pentru care femeile tind să-şi amintească totul, pentru că dacă iei un eveniment şi-l asociezi unei emoţii, acesta ţi se imprimă în memorie şi îţi aduci aminte de el pentru totdeauna. Acelaşi lucru se întâmplă şi la bărbaţi, doar că nu se întâmplă aşa des pentru că, sincer, nouă NU NE PASĂ! Femeile tind să le pese despre TOT! Şi le place la nebunie asta!
Bărbații au o cutie în creierul lor despre care majoritatea femeilor nu știu nimic. Aceasta anume cutie nu are NIMIC în ea. De fapt, o numim Cutia- Nimic, iar dintre toate cutiile pe care un bărbat le are în creier, aceasta este favorita noastră. Dacă un bărbat are ocazia, se duce la cutia lui cu nimic tot timpul. De aceea un bărbat poate face lucruri care par a fi moarte cerebrală pentru ore întregi, precum pescuitul. Şi iubim asta. De aceea un bărbat poate sta în faţa televizorului şi să … (aici mimica lui Mark spun totul!). Desigur, asta le înnebuneşte pe nevestele noastre, care vor veni şi vor spune: OPREŞTE-TE! De fapt, chiar au studiat asta. Cu câţiva ani în urmă, cei de la Universitatea din Pennsylvania au făcut un studiuşi au descoperit că bărbații au abilitatea să nu se gândească la nimic, şi totuși să continue să respire.
Femeile nu pot. Mintea lor nu se opreşte niciodată! Ele nu pot înţelege Cutia-Nimic, iar asta le înnnebuneşte! Pentru că NIMIC nu o irită mai mult pe o femeie decât să vadă un bărbat care nu face NIMIC! Femeia nu poate avea o Cutie- Nimic  pentru că ea automat dacă vede o cutie goală trebuie să o umple cu ceva : pune o masă, un tablou, o vază cu flori.
O altă idee pe care o  susține era că femeia e programată genetic să fie “multitasking”. Femeia dacă ar avea mai multe mâini ar face toate lucrurile deodată, dar pentru că nu are decât două se rezumă la a găti, a hrăni copilul și a țipa la soț în același timp. Spre deosebire de aceasta, bărbatul poate face doar un lucru. De exemplu întâi repară mașina și apoi vorbește.“  
Textul nu transmite decât un sfert din mesajul seminarului. Urmăreşte-l în întregime sau descarcă-l de pe net. O porţie de râs face bine întotdeauna!

  






Spune-mi dacă ţi-a plăcut, lasă-mi un comentariu mai jos!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu